Ένα σχόλιο για όσους ασχολούνται με ακαδημίες...

Image result for σχολες τερματοφυλακων

Απευθύνομαι σε αυτούς που ασχολούνται και δουλεύουν σε ακαδημίες και με μικρά παιδιά. Θα πρέπει να είναι δίκαιοι και σωστοί και να μην τραυματίζουν τις ψυχές των παιδιών.

Σίγουρα το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που έχει τη δική του δυναμική, αλλά ξεκινά από μικρές ηλικίες. Όλοι οι μεγάλοι παίκτες από καταβολής του ποδοσφαίρου ξεκίνησαν από μικρές παιδικές ομάδες.

Άλλοι ήταν τυχεροί και άλλοι άτυχοι γιατί οι τυχεροί έπεσαν σε ανθρώπους που τους προώθησαν, ενώ οι άτυχοι λόγω συγκυριών και για x, ψ λόγους δεν μπόρεσαν να κάνουν την καριέρα που επιθυμούσαν.

Το ποδόσφαιρο είναι πολλές φορές άδικο, σίγουρα όμως ο επιμένων και ο ικανός στο τέλος αναδεικνύονται.

Image result for σχολες τερματοφυλακων

Στο δια ταύτα, σε κάποια ακαδημία πήραν κάποιους παίκτες μικρής ηλικίας, οι οποίοι είχαν δοκιμαστεί σε άλλες ομάδες και είχαν απορριφθεί. Αυτούς τους παίκτες τώρα προσπαθούν στην x ακαδημία να τους δικαιολογήσουν εις βάρος των υπάρχοντων που είναι πολύ καλύτεροι.

Αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο. Γιατί κύριε τεχνικέ διευθυντή, κύριε προπονητή, κύριε σκάουτερ να υποστηρίζεις τις επιλογές σου γιατί φοβάσαι για τη θέση σας απ' το αφεντικό που σας πληρώνει;

Ας είχατε το μυαλό και τη γνώση να μη δίνατε χρήματα γι' αυτούς τους παίκτες; Δεν σας φταίει κανένας με την επιμονή σας να τα δικαιολογείτε, και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι υπέρ των νέων και να προσπαθείτε να τους στηρίξετε με κάθε τρόπο, και κατά των ήδη υπάρχοντων παικτών.

Συμπέρασμα: Πρέπει οι τεχνικοί διευθυντές, οι προπονητές και οι σκάουτερ να είναι πολύ προσεκτικοί και να πηγαίνουν πάντα με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας αλλά και το καλό των παιδιών. Και πάνω απ' όλα να υπάρχει ισότητα και δικαιοσύνη, όσο σπάνιο κι αν είναι αυτό στο ποδόσφαιρο.

Αυτά για την ώρα, και ίσως επανέλθω με συγκεκριμένες λεπτομέρειες κάποια στιγμή...