Οι τερματοφύλακες της 12ης αγωνιστικής

Image result for αελ βολος

Καλή αγωνιστική σε γενικές γραμμές η 12η για τους τερματοφύλακες, πάμε να τους δούμε όλους αναλυτικά στην εβδομαδιαία ανασκόπησή μας.

Ξεκίνημα από τη Λάρισα, όπου η ΑΕΛ επικράτησε του Βόλου με 2-1, με τον Κρίστινσον να είναι πάρα πολύ καλός, έχοντας μάλιστα και συμμετοχή στο δεύτερο γκολ της ΑΕΛ δίνοντας την ασίστ με βολέ. Ο Μελίσσας θεωρώ ότι είναι από τους ανερχόμενους τερματοφύλακες και πιστοποιεί μέρα με τη μέρα την εξέλιξή και την αξία του. Είναι θέμα χρόνου να τον πάρει πίσω στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ.


Στη Νέα Σμύρνη, ο Μαλέρμπ με σταθερότητα βοήθησε τον Πανιώνιο να έχει ηρεμία στην άμυνά του και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις επιθετικές του αρετές και να φτάσει στη νίκη.

Όσον αφορά τον Κνετ, δεν έχει βρεθεί κάποιος να του πει ότι παι΄ζει ποδόσφαιρο και είναι τερματοφύλακας ποδοσφαίρου και όχι χάντμπολ; Αναρωτιέμαι πραγματικά. Ένας βαρύς τερματοφύλακας, χωρίς διορατικότητα και με πολλούς τραυματισμούς. Ίσως πρέπει να το δουν λίγο πιο προσεκτικά στον Παναιτωλικό και να κοιτάξουν την επόμενη μέρα, και να παίζει συνέχεια ο Γιαννακόπουλος. Παίρνοντας συνεχόμενα παιχνίδια ο Γιαννακόπουλος θα είναι ολοένα και καλύτερος και η ομάδα θα έχει τερματοφύλακα. Δε γίνεται να αλλάζει συνέχεια τερματοφύλακα στην ενδεκάδα. Για τα γκολ δε μπορούμε να του ρίξουμε καμία ευθύνη, σε αντίθεση με το πρώτο γκολ του αγώνα που δέχθηκε ο Κνετ, όπου η ευθύνη του είναι ξεκάθαρη.

Image result for οφη αεκ

Ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με τον Μπάρκα να παρασύρεται από το γενικότερο ναυάγιο της ομάδας του, αν και στο γκολ δε μπορούσε να κάνει και πολλά. Ο Σωτηρίου απ' την άλλη, έδειξε μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα βοηθώντας τους Κρητικούς να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Image result for παναθηναϊκος διουδης

Ο Διούδης συνεχίζει με σταθερότητα την παρουσία του κάτω απ' τα δοκάρια του Παναθηναϊκού, κάτι που δείχνει και ο Παπαδόπουλος στην εστία του Αστέρα Τρίπολης. Στη μεταξύ τους αναμέτρηση, ήταν πολύ καλοί και οι δύο γκολκίπερ.

Image result for αρης λαμια

Πολλά μπράβο στον Άρη που έβαλε και πάλι τον μικρό Τσιλιγγίρη να παίξει και θα πρέπει να τον στηρίξει σε συνεχόμενα παιχνίδια. Μόνο κέρδος θα έχει από αυτόν στο μέλλον. Στον αγώνα κόντρα στη Λαμία ήταν πολύ καλός και πάλι. Βελτιωμένος και ο Θεοδωρόπουλος, από παιχνίδι σε παιχνίδι πάει πάρα πολύ καλά.

Image result for ξανθη ατρομητος

Δεν είχαν πολύ δουλειά οι δύο τερματοφύλακες στα "Πηγάδια", στον αγώνα της Ξάνθης με τον Ατρόμητο. Ο Άμπαντ κράτησε την Ξάνθη σε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά το ματς κρίθηκε από μία εκτέλεση πέναλτι στην οποία δε φέρει ευθύνη φυσικά ο Μέγιερι. Γενικά ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, ειδικά ο Ατρόμητος που συνήθως βγάζει τελικές στα παιχνίδια του, σε αυτό δεν είχε την ίδια παραγωγικότητα.

Image result for ολυμπιακος παοκ

Ο Σα δείχνει ότι στα τελευταία ματς είναι αγχωμένος και κουρασμένος αλλά έχει κάνει τόσα πολλά καλά παιχνίδια και δεν πρέπει να τον ρίξουμε στη φωτιά με δύο λάθη που έχει κάνει, με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Είναι πράγματα που συμβαίνουν, είναι ένας τερματοφύλακας πάρα πολύ καλός και σίγουρα θα βρει και πάλι την καλή του φόρμα. Τίθεται το θέμα της διαχείρισης από τον Ολυμπιακός τώρα, είναι πάρα πολύ λεπτό ζήτημα που πρέπει να το μελετήσει πολύ καλά για να τον διαχειριστεί σωστά καθώς τον έχει πολύ ανάγκη. Θεωρώ ότι πρέπει να είναι στο απυρόβλητο μέχρι ένα σημείο και δικαίως έχει την αγωνιστική ασυλία που έχει.

Image result for ολυμπιακος παοκ ζιφκοβιτς

Είχαμε πει για τον Ζίβκοβιτς ότι μπαίνοντας στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, δεν θα έβγαινε ξανά. Το δείχνει σε κάθε ματς, πόσο ολοκληρωμένος τερματοφύλακας είναι και πόσο άνετα έβγαλε το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης. Θεωρώ ότι παίρνοντας και τον Μελίσσα κάποια στιγμή πίσω, θα αρχίσει να κάνει μία παράδοση στη θέση του τερματοφύλακα και δεν θα έχει ποτέ ξανά θέμα.