"'Εφυγε" ο Ηλίας Ρωσσίδης


Σε ηλικία 93 ετών "έφυγε" από τη ζωή ο Ηλίας Ρωσσίδης, μία από τις εμβληματικότερες μορφές στην ιστορία του Ολυμπιακού, ο οποίος πρωτοφόρεσε τη φανέλα των ερυθρολεύκων το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια, έχοντας το προσωνύμιο "Θρύλος".

Image result for ηλιας ρωσσιδης"

Γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου 1927 στο Φάληρο, ήταν βασικό μέλος των "ερυθρόλευκων" που κατέκτησε έξι διαδοχικά πρωταθλήματα από το 1954 μέχρι το 1959, παίρνοντας το προσωνύμιο "Θρύλος".


Αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ (από τους πρώτους ακραίους αμυντικούς στα ελληνικά γήπεδα), χαρακτηριζόταν από την ταχύτητά του και γι' αυτό έπαιζε όλη την πλευρά με την ίδια ευκολία. Αφού ολοκληρώθηκε η θητεία του στον Ολυμπιακό έπαιξε σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς, όπως ο Βύζας Μεγάρων, ο Αίας Σαλαμίνας και η ΑΕ Χαλανδρίου.

Image result for ηλιας ρωσσιδης"

Συνολικά με τον Ολυμπιακό πήρε εννέα πρωταθλήματα και δέκα κύπελλα. Aπό το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Image result for ηλιας ρωσσιδης"

Με την Εθνική Ελλάδας έκανε 29 συμμετοχές, ενώ συμμετείχε το 1952 στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπήρξε μάλιστα από τους λαμπαδηδρόμους στους Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Έχοντας συνεργαστεί στον Ολυμπιακό με τον γιο του, τον Θανάση Ρωσσίδη, ένα εξαιρετικό παιδί, θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να ζήσει να τον θυμάται.

Καλό ταξίδι Ηλία Ρωσσίδη...