Οι τερματοφύλακες της 15ης αγωνιστικής


Εμβόλιμη αγωνιστική στο πρωτάθλημα μας αυτή την εβδομάδα και ξεκίνημα της ανασκόπησης μας από την Ξάνθη, όπου η τοπική ομάδα ήρθε ισόπαλη με τον Παναιτωλικό, χωρίς τέρματα. Άμπαντ και Κνετ είχαν ένα ήσυχο απόγευμα χωρίς ιδιαίτερη πίεση.

Image result for οφη παναθηναικος"

Στην Κρήτη, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ αν και ήταν καλύτερος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Υστέρησε όμως στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάρουν από έναν βαθμό. Οι δύο τερματοφύλακες δεν ευθύνονται για τα γκολ που δέχθηκαν.

Image result for σα ολυμπιακοσ"

Πολύ μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΛ, δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Κρίστινσον ίσως έχει ευθύνη στο ένα γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας. Όσον αφορά τον Σα, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Έχει ένα μήνα περίπου που δεν είναι στα καλύτερά του. Το παιχνίδι με την Τότεναμ, με τον Πανιώνιο, με τον ΠΑΟΚ και τώρα με την ΑΕΛ. Ένα γνωμικό στο ποδόσφαιρο λέει πως ένας ντεφορμέ τερματοφύλακας, όπως παρουσιάζεται αυτή την περίοδο ο Σα, δε μπορεί να ξεπεράσει το ντεφορμάρισμα του με τα συνεχή παιχνίδια. Ίσως πρέπει να τον ξεκουράσει ο προπονητής του και να δώσει και μία ευκαιρία στον Αλέν. Χωρίς να θέλουμε να πούμε ότι δεν είναι καλός, ίσα ίσα είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας με πολύ μεγάλο ταβάνι, είναι όμως άνθρωπος, έχει προσφέρει πολλά και τώρα τυχαίνει να μην είναι σε καλό φεγγάρι και να θέλει βοήθεια να το ξεπεράσει.

ΥΓ. Ο τερματοφύλακας συναντάει τη μπάλα και όχι το ανάποδο. Έπρεπε να πέσει μπροστά και να πάρει τη μπάλα ανάμεσα στα δύο του μπράτσα.

Image result for τσιντωτασ"

Είναι από τις περιπτώσεις που ισχύει αυτό που λέμε, ότι ένας τερματοφύλακας μπορεί να δώσει στην ομάδα του τα πάντα. Και ο Τσιντώτας έδωσε το τρίποντο στην ΑΕΚ, κάνοντας ίσως την επέμβαση της χρονιάς στα τελευταία λεπτά του αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί είναι που θες τον τερματοφύλακα σου, ειδικά όταν είσαι μεγάλη ομάδα. Να μπορέσει στα δύσκολα να σε βοηθήσει κάνοντας τη μεγάλη επέμβαση. Τα εύσημα βέβαια πάνε επίσης και στον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη που κρατάει όλους τους τερματοφύλακες της ΑΕΚ σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Ο Μπάρκας ας ελπίσουμε να ξεπεράσει σύντομα τον τραυματισμό του, και για μία ακόμα φορά να δώσω συγχαρητήρια στον Τσιντώτα για αυτά τα δέκα λεπτά που όμως ήταν όλος ο αγώνας. Πολύ μεγάλη επέμβαση, η αντίδρασή του όμως αμέσως μετά απέναντι στον Οικονόμου, είναι κάπως περίεργη. Αν είναι έτσι ο πανηγυρισμός του, όλα καλά, αν όχι όμως και του βάζει τις φωνές με τέτοιο τρόπο, είναι ότι χειρότερο μπορεί να κάνει. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αντιδράσεις μας, είναι τερματοφύλακας μίας μεγάλης ομάδας. Αν φας ένα γκολ δηλαδή στο οποίο έχεις ευθύνη, τι θα πρέπει να κάνουν οι αμυντικοί;


Ο Παπαδόπουλος δεν έχει ευθύνη για τα γκολ, όμως έχουμε ξαναπεί ότι μπορεί να φτάσει πιο ψηλά αν δουλέψει. Δείχνει αρκετά βαρύς τερματοφύλακας.

Image result for ατρομητος λαμια"

Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Λαμία προσπάθησαν για το καλύτερο, με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να πάρουν τη νίκη και έτσι δεν έδωσε αξία και στο διπλό που έκανε μέσα στη Λάρισα. Η Λαμία δείχνει ένας αξιόμαχος αντίπαλος με όλους όσους παίζει και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Κανείς από τους δύο τερματοφύλακες, δεν έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε.

Image result for αρης βολος"

Ο Άρης επικράτησε του Βόλου με τον Κουέστα να είναι πολύ σταθερός, δείχνοντας σιγουριά, ενώ δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Γκαραβέλη. Πολύ καλός και ο φορμαρισμένος Φετφατζίδης. Αυτή η κάστα παικτών φέρνει τον κόσμο στα γήπεδα.

Image result for πανιωνιος παοκ"

Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι θα πάει μέχρι τέλους χέρι χέρι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, ενώ κρατάει το ιστορικό αήττητο σερί του. Όπως έχουμε πει πολλάκις για τον Ζίβκοβιτς, από τότε που ήταν στην Ξάνθη, είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας, και λέγαμε ότι απ' τη στιγμή που θα έμπαινε στην ενδεκάδα δεν θα έβγαινε ξανά. Η ομάδα έχει ηρεμήσει χάρη σ' αυτόν, είναι κέρβερος κάτω απ' τα δοκάρια και δηλώνει παρών όποτε απαιτείται απ' τις συνθήκες των αγώνων, χωρίς περιττές ενέργειες, δίνει συνεχώς λύσεις, όπως έκανε και στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.