"Fair Play" της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ, ποδοσφαιρικός πολιτισμός στην Κρήτη

Ανατροπή στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Δικαίωμα ένστασης η Ένωση, πρόβλημα με τα ...

Τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει ιστορικά η ΑΕΚ έβαλε πάνω από κάθε πρόσκαιρο συμφέρον ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Δημήτρης Μελισσανίδης στην υπόθεση της αντικανονικής συμμετοχής παικτών του ΠΑΟΚ στον ισόπαλο αγώνα της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. 

Η ΑΕΚ είχε το δικαίωμα να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών και επικαλούμενη τα ληγμένα δελτία υγείας των 12 ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να κερδίσει το παιχνίδι στα χαρτιά με 3-0 και ταυτόχρονα να επιτύχει και ποινή αφαίρεσης τριών επιπλέον βαθμών από τον αντίπαλό της. Κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα να πάρει εκείνη τη δεύτερη θέση και ταυτόχρονα το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ωστόσο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να προτάξει τα πιστεύω και τη διαφορετικότητα της ΑΕΚ, να μην υποβάλει ένσταση και να μην διεκδικήσει στα χαρτιά οτιδήποτε δεν έχει κατακτήσει εντός αγωνιστικών χώρων, πράττοντας πάρα πολύ ορθά.

Ευχαρίστησε ΟΦΗ για το «πασίγιο» η ΠΑΕ Ολυμπιακός (pic) | Thrylos24.gr

Σε μια κίνηση στα πρότυπα των ξένων πρωταθλημάτων ο ΟΦΗ υποδέχθηκε με χειροκρότημα τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Μια εικόνα που έχουμε συνηθίσει στα γήπεδα της Ισπανίας και της Αγγλίας καταγράφηκε στο «Γεντί Κουλέ», πριν την έναρξη της αναμέτρησης του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ του ΟΦΗ παρατάχθηκε στις δυο πλευρές από τη φυσούνα του γηπέδου και υποδέχθηκε την αποστολή του Ολυμπιακού με «πασίγιο» με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «ερυθρόλευκους». Τέτοιες εικόνες στα ελληνικά γήπεδα έχουν καταγραφεί μόνο σε τελικούς Κυπέλλου, πριν την απονομή, με τον ηττημένο να χειροκροτεί τον νικητή.

Η εικόνα αυτή είναι ιδιαίτερα όμορφη για το ποδόσφαιρο μας, και αξίζουν πολλά μπράβο στην ομάδα του ΟΦΗ για την πρωτοβουλία αυτή, όπως πολλά μπράβο αξίζουν φυσικά και στον άξιο πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακό.