Super League 2019-20: Το review της χρονιάς

Αλεξούδης Βασίλης - Onsports.gr

Μέσα στη χρονιά είχαμε καθιερώσει την εβδομαδιαία ανασκόπηση της Super League για τους τερματοφύλακες, σχολιάζοντας τις εμφανίσεις των γκολκίπερ στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου. Κάτι τέτοιο δεν το κάναμε στα Play Off καθώς θεωρούσαμε πως θα ήταν άδικο να κρίνονται οι ποδοσφαιριστές μετά από τόσο καιρό απραξίας και υπό τέτοιες αγωνιστικές συνθήκες.

Μπορούμε όμως τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν, να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό για όλους τους τερματοφύλακες της πρώτης κατηγορίας. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

Η άλλη… πλευρά του Ζοζέ Σα! (vid) - ΤΑ ΝΕΑ

Ξεκίνημα με τον γκολκίπερ του πρωταθλητή Ολυμπιακού, Ζοζέ Σα. Ένας τερματοφύλακας με πολύ μεγάλο ταβάνι ακόμα. Διαπιστώσαμε και στο φετινό πρωτάθλημα πόσο πολύ βοήθησε τον Ολυμπιακό, ενώ είναι ένας από τους κορυφαίους ξένους γκολκίπερ που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Δε θα μου κάνει καμία εντύπωση μία πιθανή μεταγραφή του σε κάποιο μεγάλο κλαμπ του εξωτερικού.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης μετά από… 107 μέρες - ΤΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα φέτος στη θέση "1". Τα έχουμε πει για τον Πασχαλάκη πολλές φορές μέσα στη χρονιά. Η σοβαρότητα είναι το "α" και το "ω" για έναν τερματοφύλακα. Ο Πασχαλάκης έχει εκπληκτικά σωματομετρικά χαρακτηριστικά αλλά αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Δεν παίζει με το μυαλό του κάτι που έχει ως συνέπεια η διαχείριση που κάνει να είναι πολύ κακή.

Ζίβκοβιτς: "Χτυπήθηκαν ο Σβιντέρσκι και ο Πασχαλάκης" - ΠΑΟΚ ...

Ο Ζίβκοβιτς θεωρώ πως είναι ένας πιο μεστός τερματοφύλακας σε σχέση με τον Πασχαλάκη και έπρεπε να του δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Εγώ σαν προπονητής αυτόν θα εμπιστευόμουν για τη θέση του βασικού, αν και γενικά είμαι υπέρ των Ελλήνων τερματοφυλάκων.

ΑΕΚ: Εκτός δράσης για τουλάχιστον έναν μήνα ο Μπάρκας - Ειδήσεις ...

Ο Μπάρκας είναι ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας με προδιαγραφές που σίγουρα του ανοίγουν τις πόρτες για μεταγραφή στο εξωτερικό. Βοήθησε πολύ την ΑΕΚ φέτος, ήταν σοβαρός και πάνω απ' όλα έξυπνος.

ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ

Αν τελικά ο Μπάρκας αποχωρήσει για ομάδα του εξωτερικού, η ΑΕΚ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα καθώς τη θέση του βασικού θα την πάρει ο Τσιντώτας. Θα έχει συνεχόμενα παιχνίδια, θα βρει ρυθμό και θεωρώ σίγουρο πως θα αναδειχθεί μέσα από τη συνεργασία του με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, τον συνεργάτη μου στη σχολή τερματοφυλάκων που διατηρούμε. Πιστεύω πως ο Χρυσόστομος είναι ο καλύτερος Έλληνας προπονητής τερματοφυλάκων και στα χέρια του θα αναδειχθεί και ο Αθανασιάδης και έτσι η ΑΕΚ θα έχει δύο ετοιμοπόλεμους γκολκίπερ για όταν τους χρειαστεί. 

Ο Σωκράτης Διούδης αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr ...

Ο Διούδης έκανε φέτος μία εξαιρετική χρονιά όπως και όλα του τα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας τερματοφύλακας που έχει ιδρώσει τη φανέλα που φοράει και τα δίνει όλα κάθε Κυριακή. Όπως είναι δομημένος ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη, ο Διούδης είναι αρκετός και η ομάδα καλύπτεται, αν όμως ο πήχης ανέβει, θεωρώ ότι η ομάδα θα χρειαστεί κάτι άλλο για να κάνει τη διαφορά.

Ξενόπουλος: «Ο τερματοφύλακας πρέπει να έχει υπομονή» - to10.gr

Τον Ξενόπουλο τυγχάνει να τον ξέρω από πολύ μικρή ηλικία από όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό. Ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, που έχει δουλέψει πάρα πολύ για να φτάσει στην πρώτη ομάδα. Είχε πέρσι μία ατυχία με τον τραυματισμό στον ώμο, που χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο, όμως το ξεπέρασε και έδειξε στα δύο παιχνίδια που έπαιξε ότι αξίζει μία θέση στην 4αδα των γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Είναι πολύ ελπιδοφόρος και πολύ καλός χαρακτήρας. Του εύχομαι τα καλύτερα.

Χριστογεώργος: Το πράσινο μέλλον κάτω από τα γκολποστ ...

Ένας ακόμα νεαρός γκολκίπερ, ο Χριστογιώργος, τερματοφύλακας της Κ19 του Παναθηναϊκού, πήρε την ευκαιρία του να κάνει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, όπως κάνει πάντα το τριφύλλι με τους νέους ποδοσφαιριστές. Είχε καλή εικόνα, σίγουρα όμως θέλει ακόμα πολύ δουλεία, ιδιαίτερα καθώς ο σωματότυπος του είναι κάπως αδύνατος, αλλά και σε άλλους τομείς χρειάζεται δουλειά.

Εκτός ο Σωτηρίου: Συνεχίζει θεραπεία ο γκολκίπερ του ΟΦΗ - ΟΦΗ ...

Ο Σωτηρίου ήταν πολύ καλός πιάνοντας το ταβάνι του στον ΟΦΗ και δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, είναι όμως ένας τερματοφύλακας στον οποίο μπορείς να βασιστείς και ειδικά μία ομάδα όπως ο ΟΦΗ.

Οριστική συμφωνία ΟΦΗ για Γουάιλι - Ποδόσφαιρο - Super League 1 ...

Το τελευταίο διάστημα βασικός στην ομάδα της Κρήτης ήταν ο Γουάιλι, ένας αρκετά καλός τερματοφύλακας με κύριο προσόν του το παιχνίδι με τα πόδια. Ο κόσμος του ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε στα Play Off για την παρουσία του και η απάντηση της ομάδας ήταν ότι εξυπηρετεί την ανάπτυξη της ομάδας από πίσω. Δεν είναι μόνο αυτό όμως για έναν τερματοφύλακα, ο ρόλος του είναι πολυδιάστατος. Πρέπει να πιάνει και τη μπάλα με τα χέρια. Αν δεν μπορεί να υποστηρίξει και σε αυτό την ομάδα, τότε τι τερματοφύλακας είναι. Μπορεί κάλλιστα να παίξει κι ένας κεντρικός αμυντικός στο τέρμα για να βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας.

Άρης: Όχι του Κουέστα στις πρώτες συζητήσεις για ανανέωση - ThessPress

Είπαμε από την πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα πόσο καλός τερματοφύλακας είναι ο Κουέστα. Στη συνέχεια βέβαια δεν εξελίχθηκαν πολύ καλά τα πράγματα γι' αυτόν, είχε και έναν τραυματισμό. Η παρουσία του όμως ήταν πολύ καλά και ιδιαιτέρως στα Play Off.

Ατρόμητος: Χωρίς Μέγιερι, Μάντσον και Ουάρντα κόντρα στον Πανιώνιο

Οι τερματοφύλακες του Ατρομήτου ήταν καθοριστικοί για την βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας τους τη φετινή σεζόν, και θεωρώ ότι η απομάκρυνση του Γιάννη Αναστασίου από την ομάδα ήταν έργο των γκολκίπερ της ομάδας. Τον πήραν στο λαιμό τους. Έπαιξαν τρεις τερματοφύλακες, ο Μέγιερι είχε σταθερή παρουσία όσο αγωνίστηκε, ο Θεοδωρόπουλος δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη της ομάδας και βρέθηκε εκτός.

Ατρόμητος: Ανανέωσε με Μανδά μέχρι το 2022 - to10.gr

Κάπως έτσι, πήρε την ευκαιρία του ο Μανδάς, ένας πολύ καλός τερματοφύλακας σίγουρα όμως θέλει πολύ δουλειά για να βελτιωθεί. Και κυρίως, θέλει δουλειά στο ψυχολογικό κομμάτι από τους ανθρώπους του Ατρομήτου.

Έγκμουντουρ Κρίστινσον: Εξελίσσεται σε νέο Ντέλετιτς | Pagenews.gr

Ο Κρίστινσον είναι, μετά τον Σα, ο καλύτερος ξένος γκολκίπερ του πρωταθλήματος, όντας εκπληκτικός από την αρχή της παρουσίας του στην ΑΕΛ. Είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και γι' αυτό δεν προκαλεί καμία εντύπωση η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι οφείλει πολλά στον Γιώργο Φουσέκη, που ήταν ο προπονητής τερματοφυλάκων που δούλεψε με τον Κρίστινσον για περίπου ενάμιση χρόνο στη Λάρισα.

Παπαδόπουλος: «Στα κέρδη μόνοι σας και στην χασούρα μαζί ...  

Ο Παπαδόπουλος μπορούσε να κάνει πολύ καλύτερη χρονιά. Έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν πάει καλά στην διαχείριση των γκολκίπερ στον Αστέρα. Με τον τραυματισμό του Τσιφτσή η ομάδα έμεινε ουσιαστικά με έναν τερματοφύλακα διαθέσιμο και ευτυχώς που δεν χρειάστηκε να αντικατασταθεί ο Παπαδόπουλος. Κάπως έτσι όμως, μία ομάδα μπορεί να ξεφτιλιστεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο Τσιφτσής έκατσε τραυματίας στον πάγκο και την επόμενη μπήκε στο χειρουργείο. Θεωρώ ότι ο Παπαδόπουλος έχει μεγαλύτερο ταβάνι απ' αυτό που βλέπουμε, μ' αρέσει ως τερματοφύλακας, αλλά φαίνεται πως δεν αρκεί η δουλειά που κάνει. Σωματικά κυρίως, θέλει πολύ περισσότερη.

Θεοδωρόπουλος: "Η αλλαγή προπονητή νομίζω μας βοήθησε" | Lamia Sports

Ο Θεοδωρόπουλος έκανε την καλύτερη χρονιά του στη Super League ανεξαρτήτως ομάδας. Ο Εμπασί ήταν καλός στα 5 ματς που αγωνίστηκε, ο Κατσίκας είναι ένας πολλά υποσχόμενος γκολκίπερ ενώ τέλος για τη Λαμία, θεωρώ κακό να έρχονται τερματοφύλακες σε μεγάλη ηλικία όπως ο Κάχριμαν. Η ομάδα δεν έχει τίποτα να κερδίσει.

Τον απέβαλλε και το... πήρε πίσω! | LamiaOle

Ο Γκαραβέλης είναι ένας καλός τερματοφύλακας μεν, εύκολος στο γκολ και στο λάθος δε. Για τα στάνταρ του Βόλου είναι ένας καλός γκολκίπερ.

Αμπάντ: «Αν μείνω στην Ελλάδα, να είναι για μεγαλύτερο πρότζεκτ ...

Η χιλιοταλαιπωρημένη φέτος Ξάνθη είχε δύο τερματοφύλακες πάρα πολύ καλούς. Και ο Άμπαντ και ο Μπέντο ήταν έτοιμοι όποτε αγωνίστηκαν και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Αλέκο Μαλαδένη. Σταθερή αξία για την Ξάνθη, ότι τερματοφύλακα έχει βγάλει η ομάδα το οφείλει στον Αλέκο.

Ο Φερνάντεθ του Παναιτωλικού κριτικάρει τους Ισπανούς που ...

Ο Παναιτωλικός ταλαιπωρήθηκε αρκετά φέτος με τους τερματοφύλακες, νομίζω ότι ο Φερνάντεθ απέδωσε καλύτερα από τους Κνετ και Γιαννακόπουλο. Ο Κνετ δεν αντέχει σε κριτική και απορώ ποιος τον έφερε. Ο Γιαννακόπουλος αν δεν δουλέψει πάρα πολύ, θα πάει χαμένο το ταλέντο του. Ο Φερνάντεθ βοήθησε σημαντικά την ομάδα, είναι καλός τερματοφύλακας.

Ο Κότνικ κατάφερε να κερδίσει σεβασμό στον Πανιώνιο - Πανιώνιος ...

Εντυπωσιακός φέτος ο Κότνικ, από τους καλύτερους του Πανιωνίου. Έχω πει πολλές φορές ότι ο Πανιώνιος είναι ευλογημένη ομάδα και ότι δεν θα έπεφτε, όμως τελικά αυτό δεν συνέβη. Ο Κότνικ προσπάθησε πολύ, αξίζει ενδεχομένως μία μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, όπως παραδείγματος χάρη στον Παναθηναϊκό, όπου θεωρώ θα έκανε εξαιρετικό δίδυμο με τον Διούδη. Για τον Μαλέρμπ δεν θα πω κάτι, δεν με εκφράζει ως τερματοφύλακας.

Επαγγελματίας στην Καλλιθέα ο Νίκας‏ - Sportcyclades.gr 

Σε αυτόν όμως που θα σταθώ, διότι τον πιστεύω πολύ, είναι ο Δημήτρης Νίκας. Είναι δικό μου παιδί, που τον είχα πάρει από τα γήπεδα 5x5 το 2014 όταν ακόμα ήμουν στον Ολυμπιακό. Έχει απίστευτα σωματικά προσόντα και έγινε, με δουλειά, τερματοφύλακας μεγάλων διαστάσεων. Ο Ολυμπιακός τον έδωσε τον Πανιώνιο και φέτος ήταν δεύτερος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλησιάζει όμως η στιγμή του και πολύ σύντομα ο κόσμος θα μιλάει για το ταλέντο του. Τον πιστεύω πάρα πολύ!