ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ( 10η Αγωνιστική)


 

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ     1 : 1
« Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά»

Ο Ιωνικός τείνει να γίνει ιδανικός αυτόχειρας. Αυτοκαταστροφικός το βλέπουν ότι δεν αλλάζει  το «έργο» εκεί στην ομάδα και αντί να ενεργοποιηθούν να αλλάξει το κλίμα και να αρχίζει η ομάδα επιτέλους να λειτουργεί σαν ομάδα την έχουν αφήσει να πηγαίνει με αυτόματο πιλότο στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα…. Ποια ελπίδα ;  τέλος πάντων ….

Ο Παναιτωλικός του Γ. Αναστασίου ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να φύγει στο τέλος με το διπλό. Δοκάρι είχε χαμένες ευκαιρίες  και στο τέλος  τέλος ο Παναιτωλικός είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση και ο Αναστασίου πάει καλά την ομάδα .

ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗΣ : Ο τερματοφύλακας του Ιωνικού ήταν αυτός που κράτησε την ομάδα στο παιχνίδι και στην ισοπαλία. Ο Χουτεσιώτης είναι πολυτέλεια αυτή την στιγμή στον Ιωνικό και οφείλει ο Ιωνικός να τον βοηθήσει και να τον προστατεύσει όσο δυνατόν γίνεται.

ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ : Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ( φαντάζομαι ότι είδαν την αστάθεια του Στεργιάκη) μεγάλη απώλεια ο Ανέστης. Από τύχη γλίτωσε ο Παναιτωλικός δεν βγήκε να μαζέψει ούτε μία σέντρα ασταθής έτρεμε. Το μόνο παρήγορο ότι είναι σε νεαρή ηλικία και ελπίζεις ότι θα βελτιωθεί σε πολλούς τομείς που υστερεί. Μόνο μην αρχίσει και ματώνει η ομάδα βαθμολογικά γιατί μετά δυσκολεύουν τα πράγματα.


ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ     1 : 5
«Κονσέρτο για πολυβόλα»

Η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε με τον αέρα του Πρωταθλητή και σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις  χιλιάδες πιστών οπαδών που συνόδευσαν και ενίσχυσαν την ομάδα σε αυτή την δύσκολη έξοδο που τελικά  εξελίχθηκε σε περίπατο και θρίαμβο. Γιατί  μπορεί ο Βόλος να δέχτηκε 5 τέρματα αλλά δεν παύει να είναι μια επικίνδυνη ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Εάν ο Παναθηναϊκός δεν ήταν σοβαρός και δεν έπιανε αυτή την απόδοση ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αλλά είπαμε ο φετινός Παναθηναϊκός δεν σηκώνει αστεία. Και κάτι άλλο που μου έκανε άσχημη εντύπωση από Βόλο μεριά …. Όταν χτύπησε το πέναλτι και σκόραρε με πραγματικά πολύ ωραίο χτύπημα που ξεγέλασε τον Μπρινιόλι πήγε κοντά στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού πήρε την μπάλα και τον ειρωνεύτηκε. Μα καλά τόσο ανόητος είσαι ρε φίλε και ειρωνεύεσαι για ένα γκολ που έβαλες ;  Για κοίτα την πλάτη σου 5 μπαλάκια κρέμονται βρε αφελή και εσύ ειρωνεύεσαι ανφέρ πολύ!!!

ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ : Τερματοφύλακας μεγάλης ομάδας αυτό είναι που λέμε ότι « δείξε μου τον τερματοφύλακά σου να σου πω τι ομάδα έχεις». Ήταν τέλειος όπου χρειάστηκε και πιστώνεται και την πάσα ασίστ στο γκολ !! Θα το χαρακτήριζα «τέρας ψυχραιμίας».

ΚΛΕΙΜΑΝ : Η γνώμη για αυτόν τον τερματοφύλακα δεν αλλάζει είναι πολύ καλός. Στο συγκεκριμένο ματς δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Θα του καταλογίσω ευθύνη μόνο στο 2ο γκολ που καθυστέρησε να πέσει. Όλα τα υπόλοιπα γκολ ήταν αριστοτεχνικές ενέργειες ων παικτών του παναθηναϊκού .


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ     2 : 0
« Ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού»

Παίζοντας σωστά ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της αξιόμαχης Λαμίας. Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να παίζει ορθολογικά & με τις προσθαφαιρέσεις  που μάλλον θα γίνουν θα δούμε άλλον Ολυμπιακό. Ο Πρόεδρος ξέρει τι πρέπει να κάνει ….

Η Λαμία ήταν πολύ καλή χτύπησε τα ίσια το παιχνίδι. Έπαιξε το ποδόσφαιρο που μπορούσε και έκανε 1-2 ευκαιρίες. Έχει κάνει καλή δουλειά ο Ιταλός προπονητής.

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ : Θα σταθώ στην πραγματικά μεγαλειώδη εμφάνιση που έκανε στην Γερμανία. Εγώ προσωπικά δεν το έχω ξαναδεί να παίζει τόσο σοβαρά και υπεύθυνα!!. Δεν του το είχα… το θεωρούσα πάντα «εξεδράκια και φαντεζί ελαφρύ τερματοφύλακα». Τώρα  όμως μετά από αυτό είμαι υποχρεωμένος να του δώσω συγχαρητήρια και αν υπήρχε βαθμολογία με άριστα το 10 θα του έβαζα 11!. Τώρα ανέβασε μόνος του τον πήχη πιο ψηλά και θα περιμένουμε να δούμε την συνέχεια του…. Διότι η σταθερότητα της απόδοσης είναι αυτή που σε καθιερώνει. Όσο για το ματς το χθεσινό είχε πολύ εύκολο απόγευμα !!

ΣΑΡΑΝΟΦ : Για μία ακόμη αγωνιστική ήταν αυτός που κράτησε χαμηλά το σκορ. Έχει ευθύνη για το πρώτο γκολ αλλά θα γίνει και το λάθος άλλωστε είχε πολύ δύσκολη και περίεργη τροχιά η μπάλα. Ήταν  τυχερό γκολ και ο ίδιος ο Χάμες δεν πίστευε ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Δεν το ήθελε κατά τύχη το έκανε. Για το 2ο γκολ δεν έχει καμιά ευθύνη ήταν εκτέλεση  τετ-α-τετ !!!!


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   2 : 1
«Πρώτη Νίκη του Λεβαδειακού 3ή σερί ήττα για τον Ατρόμητο»

Πρώτη νίκη του Λεβαδειακού και του Γιάσμικο Βέλιτς !!!

Ξεκόλλησε έστω  και για λίγο από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αποφασισμένος  για την νίκη μπήκε στο γήπεδο ο Λεβαδειακός και την πέτυχε. Ο Ατρόμητος προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Λεβαδειακός είχε και χαμένο πέναλτι (η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι). Πάντως η αστοχία των παικτών του Ατρομήτου κόστισε στο τέλος της ημέρας. Πρέπει να βελτιωθεί στην αποτελεσματικότητα.

ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ : Έχει και αυτός  το μερίδιο που του αναλογεί στην Νίκη της ομάδας!!!
Ήταν σταθερός !!!!

ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ : Δεν μπόρεσε να κρατήσει την αποφασιστικότητα των παικτών του Λεβαδειακού. Νομίζω ότι έχει ευθύνη στα γκολ.


Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ.      2 : 0
«Μεγάλη υπόθεση η Αγιά Σοφιά »
«Ήταν ηφαίστειο από τον κόσμο που σπρώχνει την ομάδα»

Μια απίστευτα δυνατή Α.Ε.Κ. κατατρόπωσε τον Π.Α.Ο.Κ. ίσως τελείωσε το λαδάκι του Λουτσέσκου  στον Π.Α.Ο.Κ. δεν δείχνει κάτι διαφορετικό αυτή η ομάδα. Δεν έχει συνέχεια στις επιτυχίες έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Η Α.Ε.Κ. του Αλμέιδα έπιασε στον λαιμό  τον Π.Α.Ο.Κ και τον έσκασε στο πρέσινγκ και δεν τον άφησε να πάρει ανάσα και φυσιολογικά ήρθε και η Νίκη με γκολ ποιήματα και αριστοτεχνικής έμπνευσης και δημιουργίας.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ : Πάρα πολύ σταθερός εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλους. Αν και είχε εύκολο απόγευμα όπου χρειάστηκε ήταν παρών !!! Γερές λαβές, γρήγορα πόδια, εξαιρετικός στις βαθιές μεγάλες μπάλες και πολύ καλός στα βολέ του !!!

ΚΟΤΑΡΣΚΙ : Ίσως ο καλύτερος παίκτης του Π.Α.Ο.Κ με καμιά ευθύνη στα γκολ και πολύ δύσκολες επεμβάσεις σε 3 περιπτώσεις. Καλός στις εξόδους και πολύ καλός στην συμπεριφορά του με τα πόδια. Ήταν πάλι τερματοφύλακας αξιώσεων .


ΑΡΗΣ – Ο.Φ.Η            1 : 1
« ο Ο.Φ.Η δάγκωσε τον Άρη και τσίμπησε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας»

Έκανε επανεκκίνηση ο Ο.Φ.Η  και πήρε το Χ. Ήταν καλός !!
Ο Άρης έχει «αρρώστια» που δεν γίνεται καλά, έτσι όπως είναι «δομημένος». Ίσως  ξέρουν καλύτερα οι διοικούντες. Διότι ο Άρης έχει καλό προπονητή και καλούς παίκτες. Ίσως στο μέλλον φτιάξουν τα πράγματα.

ΚΟΥΕΣΤΑ : Εντυπωσιακός και σταθερότατος σε όλο το ματς. Καμία ευθύνη στο γκολ !!!

 ΜΑΝΔΑΣ : Και αυτός ήταν και πάλι εξαιρετικός με μεγάλη συμμετοχή στην ισοπαλία. Δεν ευθύνεται στο γκολ !!!!



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ   2 : 1
« Ανατροπή με καρδιά Λεόντων»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε πως ήθελε περισσότερο το τρίποντο για να ξεκολλήσει από την ουρά την βαθμολογίας και το κατάφερε !!!

Ο Αστέρας Τρίπολης παραπαίει δείχνει ότι έχει πολλά προβλήματα. Αυτή η ομάδα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες αγωνιστικές συμπεριφορές. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα με άψογη διοικητική παρουσία όλα τα χρόνια και λειτουργεί με γνώμονα το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι οι έμπειροι διοικούντες  θα βρουν την λύση και η ομάδα θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών !!!!
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Ο μικρός δείχνει να προσαρμόζεται στις δύσκολες καταστάσεις. Εάν προσεχθεί  που το πιστεύω ο ΠΑΣ θα έχει βασικό τερματοφύλακα για αρκετά χρόνια …. Υπομονή και δουλειά με πολλή επιμονή. Άλλωστε έχω ξαναπεί ότι βάζοντας νέο τερματοφύλακα θα  «ματώσεις» επιδερμικά λίγο, βαθιά πολύ …. Πάντως θα «ματώσεις». Εκεί χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση. Για το γκολ δεν έχει ευθύνη.
 Στο υπόλοιπο ματς ήταν καλός και ενέπνευσε εμπιστοσύνη !! 

 ΤΣΙΦΤΣΗΣ : Τερματοφύλακας που συμπαθώ και πιστεύω ότι παίζοντας θα φτάσει ψηλά η απόδοσή του και εδώ να επισημάνω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα όταν παίζουν Έλληνες τερματοφύλακες. Ο Τσιφτσής είναι μια περίπτωση πιο προχωρημένη από του Αθανασίου διότι έπαιξε πολύ μικρός στην Α΄ ομάδα και έτσι «ψήθηκε» πιο γρήγορα. Πρέπει όμως πάντα να παίζει για να είναι πάντα έτοιμος. Τώρα υπάρχει και ο Παπαδόπουλος έμπειρος τερματοφύλακας. Ε ! εδώ πρέπει να προσεχθεί η διαχείριση. Στο χθεσινό ματς έκανε κάποια λαθάκια αλλά γενικά ήταν σε καλή κατάσταση ( αν και θα μπορούσε να είναι και σε καλύτερη !!!) είχε καλές στιγμές και για τα γκολ δεν φέρει καμιά ευθύνη αλλά στο 2ο ίσως μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα ( ή να μπλοκάρει ή να διώξει πιο δυνατά ) .