Οι τερματοφύλακες της 19ης αγωνιστικής

Image result for γιαννακοπουλος παναιτωλικος

Πολύ καλός ο Παναιτωλικός στη Λαμία, βάζει πλώρη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Μελίσσας, εκτέθηκε από την άμυνα του και δεν έχει ευθύνη κάτι που ισχύει και για το δεύτερο γκολ όπου πάλι η αμυντική λειτουργία της Λαμίας δεν ήταν η πρέπουσα, αλλά η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως θα μπορούσε να το βγάλει, λόγω του ότι είναι ένα πολύ ψηλό παιδί με μεγάλα χέρια, θα έπρεπε να το είχε βγάλει. Στους τερματοφύλακες του Παναιτωλικού τώρα, πολύ καλός ήταν ο Κυριακίδης, που στάθηκε άτυχος, αλλά και ο Γιαννακόπουλος που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, κάτι που δείχνει ότι στο κομμάτι της εκγύμνασης των γκολκίπερ γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Λουΐτζι Τζενάμο.

Image result for δελλας παναιτωλικος

Θα ήθελα να σταθώ στον Τραϊανό Δέλλα, που τον άκουσα στις δηλώσεις του την Κυριακή το βράδυ, και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, με εξαιρετικές τοποθετήσεις και σωστό λόγο, ένας πραγματικός κύριος, χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο μας γιατί το αναβαθμίζουν. Πολλά συγχαρητήρια.

Image result for σα ολυμπιακοσ

Ο Ολυμπιακός διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ότι και να πούμε είναι λίγο γι' αυτή την ομάδα. Μακάρι να συνεχίσει να παίζει έτσι και να συναρπάζει όλο τον ποδοσφαιρόκοσμο στην Ελλάδα. Ο Σα όποτε χρειάστηκε ήταν εγγύηση κάτω απ' την εστία, συνεπικουρούμενος από την άμυνα κάποιες φορές, δείχνοντας ότι συνεργάζονται πολύ καλά. Ο Πανιώνιος άντεξε για ένα ημίχρονο, απέναντι σε αυτόν τον πιεστικό Ολυμπιακό, όμως καμία ομάδα δεν μπορεί να αντέξει παραπάνω. Ο Κότνικ ήταν πάρα πολύ καλός, περιόρισε την έκταση του σκορ, έχω ξαναπεί πόσο τον εκτιμώ σαν τερματοφύλακα και πόση βοήθεια δίνει στον Πανιώνιο.

Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη

ΟΦΗ και Ξάνθη ήρθαν ισόπαλοι με 0-0 σε ένα παιχνίδι με πολύ λίγες φάσεις, με τον Ζίβκοβιτς για μία ακόμη φορά να είναι απίστευτα καλός, καθαρίζοντας όσες δύσκολες φάσεις του παρουσιάστηκαν, και έδειξε γιατί η Ξάνθη του οφείλει τόσα πολλά στα μετόπισθεν. Ο Στρέζος δεν είχε καθόλου φάσεις, δεν απειλήθηκε, άρα δεν μπορεί κιόλας να κριθεί.

Image result for νικος παπαδοπουλος αστερας τριπολης

Το παιχνίδι του Απόλλων Σμύρνης με τον Αστέρα Τρίπολης δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, οι Αρκάδες ήταν πολύ καλοί, ήθελα το παιχνίδι απ' το πρώτο λεπτό, το κυνήγησαν και το πήραν. Ο Απόλλων δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο για να απειλήσει τον Παπαδόπουλο, εκτός από ένα μακρινό σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, που πήγε στο δοκάρι. Η Τρίπολη ήταν πολύ καλή και ο Χουάντερσον δεν μπόρεσε να κάνει το παραμικρό για να δώσει έστω έναν βαθμό στην ομάδα του, όντας μάλιστα πολύ κακός στη συμπεριφορά του με τα πόδια.

Image result for μεγιερι ατρομητος

Πάρα πολύ καλός ήταν ο Μέγιερι στον αγώνα της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο, μετά το λάθος που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στη Λαμία, βρήκε τον εαυτό του και πάλι, βοηθώντας τον Ατρόμητο να πάρει τη νίκη στη Λάρισα. Ο Κρίστινσον έχουμε ξαναπεί ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και στο γκολ που δέχθηκε δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο.

Image result for διουδης παο

Ο Μπάγιτς ήταν για μία ακόμα Κυριακή σταθερός και βάστηξε το μηδέν για την εστία του και ίσως ο Λεβαδειακός μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο και από τον Μπάγιτς και γενικά απ' όλη την ομάδα για τη σωτηρία του. Ο Διούδης δεν πιέστηκε πολύ αλλά εκεί που πιέστηκε ήταν παρών, με μία καλή επέμβαση στο σουτ του Ζησόπουλου από κοντά και ότι άλλο υπήρξε το καθάρισε.

Image result for βελλιδης πας γιαννινα

Ο Βελλίδης ήταν καταπληκτικός κρατώντας τα Γιάννενα στο παιχνίδι όλο το 90λεπτο, ενώ στο γκολ δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, έδιωξε στα πλάγια αλλά η άμυνα δεν τον βοήθησε. Να πούμε ότι ο ΠΑΣ αδικήθηκε πάρα πολύ στο πρώτο ημίχρονο, σε μία εξόφθαλμη φάση που ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει την εσχάτη των ποινών. Ο Κουέστα όπου χρειάστηκε ήταν σταθερός αλλά έχει ένα σημαντικό λάθος σε μία έξοδο του, σε μία κάθετη μπαλιά στη γραμμή του άουτ και της μεγάλης περιοχής, χωρίς να υπάρχει λόγος καθώς ο Μάνος μαρκαριζόταν από τον αμυντικό κάτι που παραλίγο να στοιχίσει στον ΠΑΣ, αλλά το διόρθωσε με δεύτερη προσπάθεια και έληξε εκεί τη φάση, την οποία θα μπορούσε να πληρώσει ο Άρης.

Image result for πασχαλακης

Δίκαιη θεωρώ πως ήταν η μοιρασιά του 1-1 στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής. Δεν θα σταθώ στα διαιτητικά λάθη καθώς δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι είναι μια ομάδα σφυρηλατημένη και δυνατή να αντέχει όλες τις δύσκολες καταστάσεις και έχοντας πίσω έναν Πασχαλάκη που ώρες ώρες δείχνει ανίκητος, έχοντας στο ενεργητικό του μία απόκρουση σε ένα πολύ δύσκολο συρτό σουτ του Λιβάγια στο πρώτο ημίχρονο. Όσο για την κεφαλιά του Πόνσε, πρόκειται για μία καλοζυγισμένη κεφαλιά και έτσι όπως πήγε προς την εστία δεν είναι εύκολο για έναν τερματοφύλακα να την βγάλει, ίσως θα έπρεπε να έχει λίγο καλύτερη τοποθέτηση ο τερματοφύλακας για να την βγάλει, και μιλάω για τον οποιοδήποτε γκολκίπερ, όχι μόνο για τον Πασχαλάκη.

Image result for μπαρκας

Στο γκολ του ΠΑΟΚ, ο τελευταίος που φταίει είναι ο Μπάρκας. Επαναλαμβάνω, ο τελευταίος. Δεν μπορούσε να κάνει έξοδο στην πρώτη μπάλα, αλλά νομίζω ότι στη δεύτερη, πριν φτάσει η μπάλα στον Μαουρίτσιο, θα μπορούσε να βγει με μια γροθιά να διώξει τη μπάλα γιατί ήταν πολύ κοντά του. Εκτέθηκε βέβαια κι αυτός από την άμυνά του, αλλά τον τελευταίο λόγο δεν τον είπε, όπως όφειλε. Είναι όμως ένας τερματοφύλακας με πολλές περγαμηνές και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα.