Το ζήτημα του τερματοφύλακα της Παναχαϊκής

Image result for παναχαϊκη

Σήμερα θα ασχοληθούμε με μία ομάδα της Β' Εθνικής, με μία κίνηση της Παναχαϊκής που κατά την προσωπική μου εκτίμηση δεν έχει λογική. Η Παναχαϊκή είναι ένα ιστορικό σωματείο με τεράστιο μέγεθος, που στο πέρασμα των χρόνων έχει βγάλει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές. 

Πέρσι με την καθοδήγηση του Κώστα Κατσουράνη και του τεχνικού επιτελείου, έκανε μία θαυμάσια χρονιά με νέα παιδιά και έναν νεαρό τερματοφύλακα, τον Σούλη, ο οποίος κατά γενική ομολογία τα πήγε περίφημα. Φέτος, η ομάδα ξεκίνησε με τον Κώστα Κατσουράνη στο τιμόνι της και το ίδιο τεχνικό επιτελείο, με νέα παιδιά, και στη θέση του τερματοφύλακα μαζί με τον Σούλη, απέκτησε και τον Καπούταγλη, ένα πολύ καλό και νεανικό δίδυμο για την ομάδα της Πάτρας, που έχει μεταπωλητική αξία και μπορεί να φέρει χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ, γρασίδι και υπαίθριες δραστηριότητες


Να σημειώσουμε ότι η Παναχαϊκή διατηρεί την δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας με 11 γκολ παθητικό, όσα έχουν επίσης ο Βόλος και ο Πλατανιάς, μετά την Κέρκυρα που έχει 9, και κατά γενική ομολογία στη θέση του τερματοφύλακα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τα λάθη γίνονταν και θα γίνονται, δεν υπάρχει περίπτωση τερματοφύλακας να μην κάνει λάθος. Δείτε τα γκολ που δέχθηκαν χθες οι τερματοφύλακες των μεγάλων ομάδων στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τώρα, το να θέλει η Παναχαϊκή να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ, το θεωρώ όνειρο, γιατί δεν έχει την ομάδα της δεκαετίας του 70 με τον Δαβουρλή, τον Ρήγα, τον Στραβοπόδη και τον Παππά. Πρόκειται όπως είπαμε για μία νεανική και ανερχόμενη ομάδα, όμως όπως πολύ σωστά είπε ο Κώστας Κατσουράνης, η λέξη υπομονή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής το 1970

Νικολάου, Σαραλιώτης, Ανδρούτσος, Πλέσσας, Σίδερης, Δαβουρλής, Ρήγας, Μιχαλόπουλος, Στραβοπόδης, Λεβεντάκος και Παππάς.

Image result for παοκ παναχαικη 3-5

Η εκπληκτική ομάδα της Παναχαϊκής που στέρησε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ διαλύοντας τον με 3-5 μέσα στην Τούμπα, τη σεζόν 1972-73.

Η Παναχαϊκή πάλεψε και τα ματς με τον Λεβαδειακό και αυτά με τον ΠΑΟΚ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν φταίει ο τερματοφύλακας, καθώς η αποστολή ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολη. 

Οπότε η κίνηση να φέρουν έναν ξένο, ανενεργό τερματοφύλακα από το πρωτάθλημα Σουηδίας, δε νομίζω πως ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ας ελπίσουμε ότι η ιστορική ομάδα της Πάτρας θα βρει το δρόμο της χωρίς να υπάρχουν τριγμοί στη θέση του τερματοφύλακα.