Οι τερματοφύλακες της 20ης αγωνιστικής

Image result for παοκ οσφπ

Ξεκίνημα της ανασκόπησης μας από τη Νέα Σμύρνη και τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Απόλλων Σμύρνης. Σούπερ έκπληξη σε αυτό το παιχνίδι με τη νίκη των φιλοξενούμενων. 

Image result for κοτνικ

Ο Κότνικ για ακόμα μία φορά ήταν εκπληκτικός, μου άρεσε πάρα πολύ, ενώ όσον αφορά το γκολ δεν φέρει καμία ευθύνη. Ο Χουάντερσον ήταν επίσης θετικός και συνέβαλε στο να καταφέρει η ομάδα του να πάρει αυτό το τρίποντο.

Image result for ζιβκοβιτς

Νομίζω ότι ο Ζίβκοβιτς δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες που παίζουν στην Ελλάδα, κάνοντας ξανά τρομερές επεμβάσεις στον αγώνα της Ξάνθης με τη Λαμία. Ειδικά η μία που κάνει μένοντας όρθιος, στην οποία τον παρομοιάσαμε χθες με την απόκρουση του Τερ Στέγκεν στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Μπιλμπάο, έχοντας τρομερή τοποθέτηση και έδιωξε με μία κίνηση του χεριού του, ενώ άλλοι τερματοφύλακες στη θέση του θα το εκμεταλλεύονταν αυτό για να κάνουν θεαματική εκτίναξη και απόκρουση. Πολύ καλός ήταν για μία ακόμα φορά και ο Μελίσσας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Image result for βελλιδης

Ο Βελλίδης ήταν ογκόλιθος για τον ΠΑΣ Γιάννινα, κράτησε πολύ καλά και ότι χρειάστηκε το καθάρισε. Έκανε πολύ καλές επεμβάσεις, καθοριστικές για το αποτέλεσμα. Ο Διούδης τώρα τελευταία νομίζω ότι κάτι συμβαίνει με τις τοποθετήσεις του και δέχεται εύκολα γκολ. Ενώ στο πρώτο ημίχρονο έκανε μια δυο καλές επεμβάσεις, δέχτηκε εντέλει μία κεφαλιά απ' το σημείο του πέναλτι περίπου και διαγώνια. Θεωρώ ότι δεν είχε καλή θέση, η κεφαλιά τον έπιασε στα πίσω βήματα, αν και δεν ήταν κάποια άπιαστη κεφαλιά, ούτε από δύσκολη θέση, το λάθος όμως ήταν ότι τον έπιασε στα πίσω βήματα και δεν μπόρεσε να το πιάσει, άρα είναι λάθος θέσης.

Image result for στρεζος

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, με τον Μπάρκα να μην πιέζεται καθόλου απ' τους Κρητικούς. Αντίθετα ο Στρέζος, ήταν πολύ δημιουργικός από πίσω, με τα πόδια, ενώ για το γκολ δεν έχει ευθύνη, αν και ίσως θα μπορούσε ενδεχομένως να βγει για να κόψει την φάση, όμως η πάσα του Αλμπάνη προς τον Λιβάια ήταν από αρκετά κοντά και πολύ γρήγορη.

Image result for μπαγιτσ λεβαδειακοσ

Ο Μπάγιτς δείχνει μία σταθερότητα και νομίζω ότι αξίζει να παίζει στην 11άδα του Λεβαδειακού, κάτι που φάνηκε και στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Μέγιερι ήταν πάρα πολύ καλός επίσης στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. 

Image result for σα ολυμπιακοσ

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που μας είχε συνηθίσει τον τελευταίο μήνα με τις εμφανίσεις του στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ίσως το γρήγορο γκολ να έπαιξε καθοριστικό ρόλο και είναι το μόνο γκολ από τα 3 που δέχθηκε ο Ολυμπιακός που θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο ο Σα. Χωρίς να λέμε ότι φταίει, νομίζω ότι ήταν μέσα στις δυνατότητες του να το βγάλει. Βρέθηκε λίγο πιο μπροστά απ' ότι έπρεπε, δεν αναθεώρησε τη θέση του, ανάλογα με τη θέση του Βιεϊρίνια. Η θέση που είχε τη στιγμή του σουτ ήταν αυτή που θα έπρεπε να έχει αν ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν 15 μέτρα πιο μακριά. Από το ξεκίνημα της προσπάθειας του Βιεϊρίνια δεν έκλεισε προς τα πίσω για να έχει σωστή θέση. Κατά τα άλλα ο Πασχαλάκης στο γκολ που δέχθηκε δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Ήταν μία εύκολη φάση που έπρεπε να την καθαρίσει, η κίνησή του όμως ήταν πολύ νευρική με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει. Η παρουσία του στο ματς χαρακτηρίζεται από έντονη νευρικότητα. 

Image result for κριστινσον

Αισθητή η απουσία του Κυριακίδη κάτω απ' τα γκολπόστ του Παναιτωλικού, μιας και ο Γιαννακόπουλος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντα του, και αυτό δεν το λέμε μόνο για τα γκολ αλλά για την γενικότερη παρουσία του, άλλωστε το ένα γκολ που δέχθηκε ήταν με πέναλτι. Ο Κρίστινσον ήταν πάρα πολύ καλός, προσπάθησε στα γκολ, όμως δεν μπόρεσε να τα αποτρέψει.

Image result for κουεστα

Στην Τρίπολη είδαμε κάτι το εξωπραγματικό, ο Άρης είχε χρόνια να κερδίσει ομάδα με τόση άνεση από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, και ειδικά τον Αστέρα που ήθελε πολύ το ματς αυτό, αλλά δεν το κατάφερε. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο ματς ο Κουέστα, σε δύο τετ α τετ με τον Μανιά αντέδρασε εξαιρετικά και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του, όντας πάρα πολύ καλός και στο διάβασμα γενικά του παιχνιδιού. Ο Παπαδόπουλος ουσιαστικά εκτελέστηκε στα τρία γκολ που δέχθηκε, δεν είχε καμία ευθύνη στην ήττα, δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από την άμυνά του.