Οι τερματοφύλακες της 22ης αγωνιστικής

Image result for τσιντωτασ

Θα ξεκινήσουμε από το παιχνίδι που διεξήχθη σε δύο διαφορετικές μέρες, ο αγώνας της Ξάνθης με τον Λεβαδειακό. Ο Μπάγιτς ήταν πολύ καλός ξανά, έπιασε και πέναλτι και βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα του. 

Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη 

Ο Ζίβκοβιτς δεν μπορούμε να πούμε ότι φταίει στο γκολ που δέχθηκε, καθώς έμεινε εντελώς μόνος του με τον επιθετικό, πράγμα που είναι απορίας άξιον για το χρονικό σημείο της αναμέτρησης, να μείνει ξεμαρκάριστος ο αντίπαλος παίκτης απ' την άμυνα.

Image result for παπαδοπουλοσ αστερασ τριπολησ

Στην Τρίπολη, ο Μέγιερι δε νομίζω ότι έχει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε, ίσα ίσα ήταν και πολύ καλός. Ο Παπαδόπουλος επίσης δεν φταίει στο γκολ που δέχθηκε, όμως στα τελευταία λεπτά ο τερματοφύλακας πρέπει να τη "φάει" τη μπάλα και οφείλει να πιάσει και ένα στο οποίο δεν φταίει και να δώσει βαθμούς στην ομάδα του και να τη βγάλει απ' τη δύσκολη βαθμολογική θέση που βρίσκεται.

Image result for χουαντερσον

Στο ΟΑΚΑ, ο Τσιντώτας είχε καλή παρουσία σε όλο το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα, χωρίς να έχει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε. Αυτό το ροτέισον στη θέση του τερματοφύλακα θα έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά τώρα που ήρθε ο Μανόλο Χιμένεθ στην ομάδα, μαζί με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη θα την βρουν την άκρη και θα κάνουν αυτό που πρέπει. Ο Χουάντερσον για ακόμα ένα ματς δεν αντέχει καν σε κριτική για το λάθος που έκανε στο γκολ της ΑΕΚ.

Image result for κοτνικ

Ο Πανιώνιος επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού με τον Κότνικ να μην έχει ιδιαίτερες φάσεις να διαχειριστεί, ήταν όμως σταθερός. Ο Διούδης δεν υποστηρίχθηκε καθόλου από την άμυνά του.

Image result for μελισσασ λαμια

Ο Μελίσσας δείχνει μία σταθερότητα στα τελευταία παιχνίδια, είχε και μία πολύ καλή επέμβαση στο ενεργητικό του στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, στο γκολ ωστόσο κάτι άλλο πρέπει να σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή στην ενέργεια του αντιπάλου και μάλλον άργησε να πάρει απόφαση για το τι πρέπει να κάνει. Ο Κρίστινσον δε νομίζω ότι φταίει για τα γκολ, το ένα ήταν με πέναλτι και το άλλο από τετ α τετ στο οποίο βρήκε και τη μπάλα στην προσπάθειά του να αποκρούσει.

Image result for κουεστα

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Κουέστα φέρει μεγάλη ευθύνη στο γκολ που δέχεται η ομάδα του, παρόλα αυτά τον εκτιμώ πολύ σαν τερματοφύλακα, όμως η ευθύνη του είναι δεδομένη. Άργησε πάρα πολύ να πάει προς τη μπάλα παρότι ήταν και κοντά στη γωνία του.

Image result for πασχαλακησ

Για τον Πασχαλάκη, δεν θα πω εγώ αν ήταν οφσάιντ ή όχι το γκολ, εκείνη τη στιγμή άλλωστε κανείς δεν το ξέρει, αυτός όμως οφείλει να καθαρίσει τη φάση, κυρίως από τέτοια απόσταση που έρχεται η μπαλιά. Όταν δεν πιάνεις μια σέντρα από τέτοια απόσταση, που έρχεται και κατά πάνω σου, δε γίνεται να περιμένεις να πιάσεις την κεφαλιά εξ επαφής. Είναι καθαρά θέμα μυαλού, αντίληψης και απόφασης.

Image result for στρεζοσ

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός στο ματς με τον ΟΦΗ, βέβαια βοήθησε και ο ΟΦΗ που κατέβηκε στο Γ. Καραϊσκάκης χωρίς να κλειστεί και να παίξει ποδόσφαιρο, από τις λίγες ομάδες που το έκαναν αυτό, ένα καθαρά ολλανδικό πλάνο "παίζω ποδόσφαιρο, αλλάζω 392 πάσες, και δεν με ενδιαφέρει αν χάσω ή αν κερδίσω και με τι σκορ. Βέβαια αυτό χρίζει άλλης ανάλυσης, σε κάποια άλλη στιγμή. Συγχαρητήρια στον ΟΦΗ που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ βαρύ το σκορ για την ομάδα της Κρήτης. Δυστυχώς ο Στρέζος βρέθηκε σε ένα εφιαλτικό γι' αυτόν απόγευμα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για τον νεαρό τερματοφύλακα, που δεν υποστηρίχθηκε καθόλου από την αμυντική του γραμμή. Ο Σα για το γκολ που δέχθηκε, το έχουμε ξαναπεί, όταν η ομάδα σου πετάει, όπως πετούσε ο Ολυμπιακός προχθές, δικαιούσαι να φας και ένα γκολ, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αν μπορούσε ή όχι να το βγάλει, η ουσία είναι ότι είναι ένας τερματοφύλακας πάρα πολύ καλός και με πολύ μεγάλο ταβάνι.

Image result for νικος γιαννακοπουλοσ παναιτωλικοσ

Ο Γιαννακόπουλος είναι ορατό ότι του λείπουν αγώνες, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι σταθεροποιείται η απόδοσή του. Βέβαια, κάποιες φάσεις θα μπορούσε να τις καθαρίσει πιο απλά, όταν η μπάλα πηγαίνει πάνω του. Για τον Μιχαήλ, δείχνει κάποια καλά στοιχεία αλλά νομίζω ότι θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να σταθεί στη Superleague.