Οι τερματοφύλακες της 21ης αγωνιστικής

Image result for παπαδοπουλοσ αστερασ τριπολησ

Πολύ δύσκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό το Σάββατο, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πάρα πολύ καλός και θεωρώ ότι το γκολ που δέχθηκε ο Αστέρας δεν άξιζε να το δεχθεί, ήταν ένα φθηνό γκολ. Με πολύ μεγάλη ευκολία οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και με ένα απλό σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω απ' τα πόδια του Παπαδόπουλου και πήγε στα δίχτυα. Θεωρώ ότι φέρει σημαντική ευθύνη. Η Τρίπολη ήταν πάρα πολύ καλή, με πολλά τρεξίματα και χτύπησε στα ίσια τον αγώνα. Ο Διούδης δεν είχε πίεση παρότι έκανε πολλές ευκαιρίες ο Αστέρας, οι περισσότερες ήταν άστοχες από τους επιθετικούς και ήταν τυχερός που δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Image result for βελλιδησ πασ γιαννινα

Ο Ατρόμητος με το διπλό στα Γιάννενα επί του ΠΑΣ έδειξε για ακόμα μία φορά πόσο σοβαρή ομάδα είναι και πόσο καλό τερματοφύλακα διαθέτει. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ο Μέγιερι κράτησε τον Ατρόμητο και το μηδέν για την εστία του, όντας πάρα πολύ καλός. Αντίθετα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Βελλίδη, όπου ειδικά στο πρώτο γκολ, περίμενε τη μπάλα να του έρθει, με αποτέλεσμα να την τσιμπήσει ο επιθετικός και να σκοράρει. Στο δεύτερο γκολ δεν έκανε τίποτα, το δέχθηκε ουσιαστικά όρθιος, αλλά όλη η ιστορία του αγώνα ήταν το πρώτο τέρμα.

Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη

Σημαντικό λάθος του Ζίβκοβιτς στον αγώνα της Ξάνθης κόντρα στην ΑΕΛ, μας δείχνει ότι και οι καλοί τερματοφύλακες πάντα κάνουν ένα λάθος. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, του ξέφυγε η μπάλα, την έσπρωξαν στα δίχτυα. Για την ισοφάριση της Ξάνθης θα έλεγα πως ήταν ένα τυχερό γκολ, χωρίς οπτική επαφή ο επιθετικός, βρήκε τη μπάλα, η οποία πήρε μία παράξενη τροχιά και πήγε μέσα. Θεωρώ ότι είναι από τα γκολ που δεν μπορεί να κάνει κάτι ο τερματοφύλακας.

Ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη με 1-0 εντός έδρας επί του Παναιτωλικού, με τους δύο τερματοφύλακες να έχουν ένα ήσυχο απόγευμα γενικά, ένα "εύκολο μεροκάματο".

Image result for κουεστα αρησ

Άρης και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον Κουέστα να είναι πάρα πολύ καλός, έχοντας μία εξαιρετική επέμβαση στο ενεργητικό του. Ο Κότνικ έκανε ένα κραυγαλέο λάθος, που δεν είναι αντιπροσωπευτικό της αξίας του, ένα παιδικό λάθος θα έλεγα. Κατά τα άλλα ο γκολκίπερ του Πανιωνίου ήταν σταθερός με πολύ καλές επεμβάσεις στο ενεργητικό του. Θα ήθελα να σταθώ στο εγκληματικό τάκλιν του Μπάσα, που ήταν εντελώς αντιεπαγγελματικό εκ μέρους του. Μπορεί να ζήτησε συγγνώμη αλλά τι να το κάνω αν ο αντίπαλος έχανε το πόδι του, απαράδεκτο μαρκάρισμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω απ' όλα είναι η υγεία.

Image result for σα ολυμπιακοσ

Πάμε και στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, με την ΑΕΚ να είναι πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και τον Σα να κάνει ένα καραμπινάτο λάθος στο γκολ της Ένωσης. Του ξέφυγε η μπάλα, στην ουσία την έστρωσε στον Πόνσε που άνοιξε το σκορ. Γενικά ο Σα διέπεται από μία αστάθεια αυτή την εποχή, κάτι που θεωρώ πως είναι εντελώς τυχαίο και παροδικό και θα συνέλθει σύντομα. Στο δεύτερο μέρος είδαμε τον Ολυμπιακό που βλέπουμε εδώ και ενάμιση μήνα με το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που παίζει και παρασέρνει κάθε αντίπαλο και ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκης και ισοπέδωσε την ΑΕΚ βάζοντας της τέσσερα γκολ.

Image result for μπαρκας

Θεωρώ ότι ο Μπάρκας τα δύο από τα τέσσερα γκολ μπορούσε να τα αποτρέψει γιατί είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, ένας τερματοφύλακας με μεγάλο ταβάνι και μεγάλες περγαμηνές και αν θέλει να φτάσει εκεί που είμαι σίγουρος ότι θέλει να φτάσει, θα πρέπει κάποια γκολ να τα βγάζει, δε γίνεται ότι πηγαίνει μέσα να γράφει και το λέω αυτό γιατί τον Βασίλη τον γνωρίζω από πολύ μικρό, τον είχα στα χέρια μου από 12 χρονών, τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και σαν τερματοφύλακα, ξέρω ότι δουλεύει πολύ καλά με τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, πρέπει όμως να κάνει τη διαφορά, να δείξει τη δουλειά του, να σώζει την ομάδα του από δύσκολες καταστάσεις και να δείχνει σε κάθε παιχνίδι την αξία του.

Image result for πασχαλακησ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ισοπεδωτικός και το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλων δεν αξίζει κριτικής. Όταν η ομάδα βάζει πέντε γκολ, έχει και ο τερματοφύλακας το αβάτζο να δεχθεί και ένα, παρότι θεωρώ ότι το γκολ που δέχθηκε ο Πασχαλάκης μπορούσε να το έχει βγάλει, καθώς αυτά τα σουτ είναι εύκολα γι' αυτόν λόγω των προσόντων του και της καλή κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Όσο για τον Χουάντερσον, δεν αντέχει καν σε κριτική στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Image result for μελισσασ λαμια

Στην Κρήτη, καθοριστικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε η Λαμία, όπου θεωρώ ότι ο Στρέζος κακώς βγήκε τόσο άναρχα από την εστία του και έδωσε το δικαίωμα στον Καραμάνο να τον κρεμάσει, αν και ήταν μαρκαρισμένος. Αυτό το γκολ έκρινε το υπόλοιπο ματς. Ο Μελίσσας από την άλλη ήταν πάρα πολύ καλός και δείχνει μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα.