Οι τερματοφύλακες της 23ης αγωνιστικής

Image result for μπαρκας

Ξεκίνημα απ' τη Θεσσαλονίκη με τον Άρη να είναι πάρα πολύ δυνατός στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία έδειξε αδυναμία στα αμυντικά της καθήκοντα. Ο Μπάρκας εκτέθηκε από την άμυνά του, ίσως θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και στα δύο γκολ, αλλά ήταν και οι δύο πολύ δύσκολες φάσεις για οποιονδήποτε τερματοφύλακα. Ο Κουέστα αντιθέτως είχε ένα ήσυχο απόγευμα γενικά, χωρίς πίεση.

Image result for μιχαηλ πας γιαννινα

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, Νεόφυτος Μιχαήλ πήγε αρκετά καλά στον αγώνα της ομάδας του κόντρα στην Ξάνθη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ζίβκοβιτς ήταν για ακόμα μία φορά ο γνωστός Ζίβκοβιτς, ένας στιβαρός και πολύ καλός τερματοφύλακας.

Image result for κριστινσον

Ο Κρίστινσον ήταν πάρα πολύ καλός και βοήθησε τα μέγιστα την ΑΕΛ να φτάσει στην κατάκτηση αυτού του πόντου. Τα έχουμε ξαναπεί για τον Ισλανδό, ότι είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, από αυτούς που χρειαζόμαστε να έρχονται στην Ελλάδα. Ο ΟΦΗ έκανε αλλαγή στη θέση του γκολκίπερ, βάζοντας τον Σωτηρίου, έναν έμπειρο τερματοφύλακα, ήταν σταθερός στον αγώνα της Κυριακής.

Image result for θεοδωρακης ατρομητος

Και ο Θεοδωράκης για τρίτο συνεχόμενο αγώνα που αγωνίστηκε, έδειξε ότι αρχίζει να πατάει σιγά σιγά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όσον αφορά τον Μανοΐλοβιτς, το έχουμε ξαναπεί γι' αυτόν, αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν. Για τα γκολ ίσως να μην έφταιγε, αλλά η εν γένει εμφάνισή του ήταν προβληματική, έχοντας κακές τοποθετήσεις και εξόδους. Θα πρέπει στον Πανιώνιο να σκεφτούν καλά τη θέση του δεύτερου τερματοφύλακα.

Image result for σαρανοφ

Στην αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τη Λαμία, ο Μπάγιτς, παρότι έγινε κόντρα, θα μπορούσε να αντιδράσει λίγο καλύτερα και όχι να δεχτεί το γκολ όρθιος. Ο Σαράνοφ δικαιωματικά έπαιξε στην βασική 11άδα μετά την εμφάνισή του στο Φάληρο και την μεγάλη πρόκριση που έδωσε στην ομάδα του. Και αυτός για το γκολ δεν είχε την καλύτερη αντίδραση, παρότι η εκτέλεση ήταν θεαματική.

Image result for διουδης

Ο ΠΑΟΚ είναι ασυγκράτητος, βαδίζει στην κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Παναθηναϊκού από το 1964, αλλά βρήκε απέναντί του και έναν Παναθηναϊκό όχι στα καλύτερά του. Ο Διούδης έχει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ, γιατί είναι ένα κόρνερ απ' αυτά που πρέπει να καθαρίσει ο κάθε τερματοφύλακας. Αν θέλουμε να βρούμε δικαιολογίες, θα βρούμε 100, αλλά εδώ δεν υπάρχει καμία. Είναι φάση που πρέπει να καθαρίσει ο ίδιος, ενώ βλέπουμε ότι τώρα τελευταία είναι πολύ ευάλωτος στα γκολ.

Image result for πασχαλακησ

Αν και δεν είμαι θαυμαστής του Πασχαλάκη, απ' την άλλη όμως είμαι δίκαιος απέναντί του, και μπορώ να ομολογήσω ότι ήταν ουσιαστικός και εντυπωσιακός στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε τρεις επεμβάσεις, οι οποίες ήταν πραγματικά highlights, πολύ δύσκολες και οι τρεις. Επιβεβαιώνει αυτά που λέω ότι αν έχει καλές τοποθετήσεις, μπορεί με τα σωματικά του προσόντα να μην δέχεται γκολ, χωρίς να περιμένει μόνο από την άμυνά του αλλά να την βοηθάει και αυτός, όπως έκανε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μπράβο του και συγχαρητήρια, δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης και τις αποκρούσεις του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.


Image result for γιαννακοπουλοσ παναιτωλικοσ

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εντυπωσιακός κόντρα στον Παναιτωλικό, αν και με δέκα παίκτες. Έργο Παράσχου. Μήπως πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παίζει με παίκτη λιγότερο και να κερδίζει; Είναι απίστευτο αυτό που έγινε την Κυριακή στην Τρίπολη, παίζοντας καταπληκτικά με δέκα παίκτες στις αντεπιθέσεις, ο Αστέρας δεν άφησε κανένα περιθώριο να δημιουργήσει ευκαιρίες ο Παναιτωλικός. Ο Γιαννακόπουλος είναι καλός τερματοφύλακας, αλλά θέλει δουλειά για να σταθεί στη λίγκα και να αντικαταστήσει επάξια τον Κυριακίδη. Ο Παπαδόπουλος δεν είχε πίεση στην αναμέτρηση.

Image result for ολυμπιακος

Ο Ολυμπιακός έκανε μία επαγγελματική νίκη, δεν ζορίστηκε καθόλου κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Σα δεν δέχθηκε πίεση, πέρα από κάποια σουτ τα οποία καθάρισε. Ο Απόλλων των τόσων προβλημάτων δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, ενώ ο Χουάντερσον δεν έχει ευθύνη για τα γκολ.