Οι τερματοφύλακες της 24ης αγωνιστικής

Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη

Καλή Σαρακοστή σε όλους και σε όλες! 
Ξεκίνημα της κουβέντας μας για την αγωνιστική που μας πέρασε με τον αγώνα της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι τερματοφύλακες δεν είχαν πολύ δουλειά, ενώ όπου χρειάστηκε ήταν σταθεροί. Δεν χρειάζεται να εκθειάσουμε πάλι τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος διάβασε όλες τις φάσεις, έκανε και μία επέμβαση προς το τέλος του ματς, κρατώντας το μηδέν για την εστία του. Ο Παπαδόπουλος δεν απειλήθηκε καθόλου, έχοντας σημαντική βοήθεια από την άμυνά του, έδειξε όμως μία νευρικότητα, κάτι που συνεχίστηκε και μέσα στα αποδυτήρια όπου πιάστηκε στα χέρια με έναν παίκτης της Ξάνθης και αποβλήθηκε. Δεν μπορεί να θεωρείται σοβαρός τερματοφύλακας κάποιος που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες και καταδικάζει την ομάδα του να πάει στα επόμενα παιχνίδια, πρωταθλήματος και Κυπέλλου, με έναν διαθέσιμο γκολκίπερ, καθώς οι υπόλοιποι τερματοφύλακες είναι τραυματίες και αυτό το γνώριζε από πριν. Και να πάει με έναν τερματοφύλακα, τον Αθανασιάδη, "μετά φόβου και πίστεως" μην γίνει καμία ζημιά και με αυτόν.

Image result for αεκ παο

Πολύ κακό παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τους δύο τερματοφύλακες να μην χρειάζεται να επέμβουν στο ματς. Παρόλα αυτά ο Διούδης έδειξε για ακόμα μία φορά μία νευρικότητα στις κινήσεις του. Ο Μπάρκας ήταν θετικός, όπου απαιτήθηκε.

Image result for αελ λεβαδειακο

Στη Λάρισα η ΑΕΛ επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού, με τον Μπάγιτς να μην έχει ευθύνη για τα γκολ. Ο Κρίστινσον για ακόμα μία φορά ήταν σταθερότατος.

Image result for απολλων οφη

Και στη Ριζούπολη οι τερματοφύλακες δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι, δεν δέχθηκαν πίεση, με εξαίρεση τις σημαντικές φάσεις που έκανε ο ΟΦΗ, με τα δοκάρια να σώζουν τον Χουάντερσον.

Image result for παοκ ατρομητος

Ο Πασχαλάκης δεν είχε σοβαρές φάσεις μπροστά από την εστία του, στον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά έκανε ορισμένες κακές εξόδους, δημιουργώντας κακές καταστάσεις για την εστία του, οι οποίες όμως δεν στοίχισαν. Ο Θεοδωράκης όσο παίρνει παιχνίδια, δείχνει κάποια στοιχεία και γίνεται όλο και καλύτερος και μοιάζει ικανός να σταθεί στη Superleague. Η επέμβασή του στο πέναλτι ήταν σημαντική, η λανθασμένη πάσα του στο τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ είναι θέμα απειρίας και ψυχοσύνθεσης ως προς το πως έπρεπε να λειτουργήσει, ενώ σε γενικές γραμμές θεωρείται πάρα πολύ θετική η παρουσία του.

Image result for σαρανοφ

Ο Σαράνοφ είχε και πολύ καλές και πολύ άσχημες στιγμές στον αγώνα της Λαμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χαρακτηριστική είναι η φάση του γκολ που δέχθηκε όπου δεν αντέδρασε καθόλου σωστά. Είχαμε πει ότι το παιχνίδι που έκανε κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν μία εμφάνιση απ' αυτές που γίνονται μία φορά στη ζωή κάθε τερματοφύλακα, έτσι έγινε και με τον Σαράνοφ. Έκανε μία πολύ μεγάλη εμφάνιση εκείνο το βράδυ, αλλά μέρχι εκεί. Δεν είναι ο top class τερματοφύλακας όπως έσπευσαν πολλοί να τον χαρακτηρίσουν. Είδαμε την εκ διαμέτρου αντίθετη αντίδρασή του σε μία φάση όπου κάνει μία εκπληκτική επέμβαση διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ, αμέσως μετά όμως, στην εκτέλεσή του, του φεύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια. Όπως επίσης έχει και τεράστια ευθύνη στο γκολ. Ο Μιχαήλ στο γκολ που δέχθηκε δεν φταίει, ήταν μία καταπληκτική εκτέλεση από πλευράς Λαμίας, ένας συνδυασμός και τελείωμα που δεν μπορούσε να αντιδράσει, όπου χρειάστηκε όμως ήταν καλός. Δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι ότι αρχίζει να πατάει καλά, εκτοπίζοντας τον Μάρκο Βελλίδη, ο οποίος θεωρώ ότι εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικός τερματοφύλακας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Image result for ολυμπιακος αρης

Ο Σα είχε και καλές και κακές στιγμές, όπως αυτή του γκολ, όπου είχε λάθος τοποθέτηση, όντας εκτός τόπου και χρόνου. Όπως έχουμε ξαναπεί θέλει βελτίωση στις θέσεις του, όχι ότι θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα αν είχε καλύτερη θέση, αλλά η θέση του δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Δεν φαίνεται να τον βοηθάει ιδιαίτερα ως προς τη συνεννόηση με την άμυνά του, οι συνεχείς αλλαγές της σύνθεσης την αμυντικής τετράδας της ομάδας. Ενώ επί παραδείγματι, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που αγωνίζεται μπροστά απ' τον Πασχαλάκη είναι συνεχώς το ίδιο. 

Image result for ολυμπιακος αρης κουεστα

Ο Κουέστα έχει ευθύνη μόλις σε ένα από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε, όπου έκανε λανθασμένη έξοδο, ενώ στα υπόλοιπα δεν φέρει καμία ευθύνη. Μπράβο στον Άρη που του ανανέωσε το συμβόλαιο, εκτιμώ πολύ αυτόν τον τερματοφύλακα και νομίζω ότι δίπλα του μαθαίνει πολλά και ο Αλέκος Αναγνωστόπουλος, τον οποίο γνωρίζω απ' τη θητεία μου στον Παναθηναϊκό.

Image result for παναιτωλικος πανιωνιος

Για τον Μανοΐλοβιτς τα έχουμε πει ξανά και ξανά. Στην τελική δεν φταίει ο Μανοΐλοβιτς, αλλά αυτοί που αρχικά τον έφεραν στον Πανιώνιο, για να γίνει τερματοφύλακας "στου κασίδη το κεφάλι", και αυτοί που τον χρησιμοποιούν συνεχώς. Δε θέλει μεγάλη προσπάθεια να καταλάβεις ότι ο συγκεκριμένος δεν μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο και να βοηθήσει τον Πανιώνιο, με το ζόρι δεν μπορούμε να τον κάνουμε καλό τερματοφύλακα. Νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν στον Πανιώνιο ότι πρέπει να δώσουν ευκαιρία στον Δημήτρη Νίκα, ένα παιδί γεννημένο το 1999. Θέλει τόλμη και ρίσκο, όμως αν μη τι άλλο θα έχει έναν γκολκίπερ ο Πανιώνιος για τα επόμενα χρόνια, με μεταπωλητική αξία, που μπορεί να φέρει χρήματα στα ταμεία της ομάδας. Στο φινάλε, τα γκολ που πιθανόν να φάει ο Νίκας, θα τα φάνε και οι άλλοι, αλλά με αυτόν έχεις το περιθώριο να φτιάξεις έναν τερματοφύλακα. Βέβαια θα μου πείτε ότι έχει τον Μαλέρμπ ο Πανιώνιος. Ε ας τον δούμε κι αυτόν να δούμε τι μέρος του λόγου είναι. Δεν γίνεται μία ιστορική ομάδα σαν τον Πανιώνιο, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, δίνοντας πολλούς ποδοσφαιριστές σε μεγάλες ομάδες αλλά και στην Εθνική, για να μην αρχίσω να λέω ονόματα και αδικήσω κάποιον απ' τα ιερά τέρατα που έχει παρουσιάσει η ιστορική ομάδα της Νέας Σμύρνης, δε γίνεται να παρουσιάζει αυτό το κενό στη θέση του τερματοφύλακα. 
Ο Γιαννακόπουλος δείχνει να βελτιώνεται συνεχώς αγώνα με τον αγώνα, γιατί ήταν εμφανής η έλλειψη ρυθμού στα πρώτα του παιχνίδια. Είναι ένα νέο παιδί με πολλά προσόντα και μπορεί να κάνει καλή καριέρα.