Οι τερματοφύλακες της 25ης αγωνιστικής

Image result for μπαρκας αεκ

Πάμε να δούμε τι έγινε στην 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος μας, στην καθιερωμένη μας πλέον ανάρτηση για τους τερματοφύλακες της αγωνιστικής.

Image result for αστερας τριπολης λαμια

Ξεκίνημα απ' την Τρίπολη, όπου ο Αστέρας έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία, με τον Σαράνοφ να είναι πολύ σταθερός, και όπου τον χρειάστηκε η ομάδα του να είναι θετικός. Ο Αθανασιάδης δεν δέχθηκε πίεση και είχε ένα ήσυχο απόγευμα.

Image result for παναιτωλικοσ παοκ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και από το Αγρίνιο, με 2-1 επί του Παναιτωλικού, με τον Πασχαλάκη να έχει ένα ήρεμο Σαββατόβραδο, με μόλις ένα σουτ το οποίο έδιωξε σωστά. Ο Γιαννακόπουλος θα μπορούσε στα γκολ να αντιδράσει καλύτερα, αν και το γκολ του Βιεϊρίνια είναι από πολύ μακρινή απόσταση και έχει περίεργα φάλτσα. Είναι από τα γκολ που λέμε πως μετράει κυρίως η ικανότητα του σουτέρ και λιγότερο αυτή του τερματοφύλακα για να το αποκρούσει. Ο Βιεϊρίνια είναι ένας δεινός σουτέρ - σκόρερ. Στο δεύτερο γκολ ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω ο Γιαννακόπουλος, αλλά ο ΠΑΟΚ δείχνει μία καλοκουρδισμένη μηχανή, που ότι και να συμβεί στο τέλος θα σκοράρει.

Image result for πασ γιαννινα αελ

Για ακόμα μία φορά ο Κρίστινσον ήταν πάρα πολύ καλός, δίνοντας τον βαθμό στην ομάδα του. Φαίνεται η δουλειά που έχει κάνει ο Γιώργος Φουσέκης με τον Ισλανδό τερματοφύλακα, που όταν ήρθε στην Ελλάδα κανείς δεν ήξερε τι θα προκύψει, και τελικά πάει απ' το καλό στο καλύτερο, και αυτό το πιστώνεται ο Φουσέκης. Ο Μιχαήλ παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι και καλύτερος. Στο συγκεκριμένο ματς δεν είχε ιδιαίτερη πίεση.

Image result for σωτηριου οφη

Ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει επιτέλους μία νίκη, με τον Σωτηρίου όπου χρειάζεται να είναι θετικός. Ο Μπάγιτς δεν έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχθηκε και δε νομίζω πως μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Image result for θεοδωρακησ ατρομητοσ

Ο Θεοδωράκης πραγματικά κάνει καλά και σταθερά βήματα, όντας πάρα πολύ καλός. Και εδώ θα έλεγα ότι ο Σλόμπονταν Σούιτσα κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά με τους γκολκίπερ και ο "μικρός" αυτή τη στιγμή είναι ένας τερματοφύλακας με μεταπωλητική αξία για τον Ατρόμητο, νεαρός σε ηλικία και σίγουρα θα πάει ακόμα καλύτερα στο μέλλον. Η παρουσία του βέβαια έχει να κάνει και με τη συνολική εικόνα της ομάδας, καθώς προστατεύεται από την άμυνά του και έχει κολλήσει με το όλο οικοδόμημα. Είναι περιττό να πούμε ότι στο γκολ που δέχθηκε δεν φέρει ευθύνη. Τον Μπάρκα ομολογουμένως είχα πολύ καιρό να τον δω σε τέτοια κατάσταση. Για εμάς που ασχολούμαστε με τη λεπτομέρεια στα θέματα των τερματοφυλάκων, είδα έναν εξαιρετικό Μπάρκα, έναν τερματοφύλακα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Φυσικά κράτησε την ΑΕΚ σε αρκετές δύσκολες στιγμές, με τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ατρόμητος.

Image result for διουδης

Στα του ντέρμπι τώρα, ο Σα έδειξε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε, κάνοντας δύο εξαιρετικές επεμβάσεις και έδειξε ότι είναι σε πραγματικά τοπ κατάσταση. Στην άλλη πλευρά, όταν παίζεις τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό, θεωρείσαι ότι είσαι τοπ κλας γκολκίπερ και πρέπει να κάνεις πάντα το κάτι παραπάνω. Η κεφαλιά του Γκερέρο σίγουρα ήταν εξαιρετικά καλή και ζυγισμένη στη γωνία, αλλά σίγουρα δεν ήταν άπιαστη. Θα πρέπει να βγάλεις και ένα απ' αυτά που θεωρητικά δεν πιάνονται και ειδικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι, γιατί όλα μπαίνουν και όλα πιάνονται. Αυτά που έπιασε ο Διούδης στο πρώτο ημίχρονο, ήταν απ' αυτά που έπρεπε οπωσδήποτε να πιάσει, γιατί αν έτρωγε κάποιο απ' αυτά θα είχε ευθύνη.

Image result for πανιωνιος ξανθη

Ο Μαλέρμπ δεν είχε καθόλου δουλειά στη νίκη του Πανιωνίου επί της Ξάνθης, άρα δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα γι' αυτόν, θα πρέπει να τον δούμε και σε άλλα ματς για να σχηματίσουμε εικόνα. Θετική εντύπωση μου έκανε η παρουσία του Δημήτρη Νίκα στον πάγκο του Πανιωνίου, κάτι που ίσως σημαίνει ότι κάτι αρχίζει να κινείται στη Νέα Σμύρνη με το θέμα του τερματοφύλακα. Ο Ζίβκοβιτς δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε, με τη μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι του και εν συνεχεία στα δίχτυα. 


Ήσυχο απόγευμα για τον Κουέστα στην άνετη νίκη του Άρη με 5-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι κιτρινόμαυροι είναι μία ομάδα με εξαιρετικές προδιαγραφές, φτιαγμένη για πολύ ψηλά. Πολύ βαρύ το σκορ για τον Απόλλωνα που παίζει για την αξιοπρέπεια του, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά είναι δύσκολο να κρατήσεις αυτόν τον Άρη που παίζει με στόχο την είσοδο στην πεντάδα. Επιτέλους έγινε αυτό που λέγαμε τόσο καιρό για τη θέση του τερματοφύλακα στον Απόλλωνα. Να μπει στην ενδεκάδα ένας Έλληνας τερματοφύλακας, ο Αστράς, ένα νέο παιδί με καλά προσόντα και στοιχεία. Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό πριν. Με ξένους γκολκίπερ ο Απόλλων πέφτει κατηγορία, με Έλληνα τι θα έκανε; Ίσα ίσα που θα είχε και του χρόνου έναν τερματοφύλακα για την επόμενη κατηγορία. Νομίζω ότι για ντεμπούτο που έκανε ο Αστράς, παρά τα πέντε γκολ που δέχθηκε, ήταν μία σημαντική εμπειρία για τον νεαρό αυτό τερματοφύλακα.