Οι τερματοφύλακες της 5ης αγωνιστικής

 


Ξεκίνημα απ' τον Βόλο, εκεί όπου η τοπική ομάδα επικράτησε με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα με τους δύο τερματοφύλακες να κάνουν καλή εμφάνιση. Ο Γκαραβέλης έχει ξεκινήσει γενικά πολύ καλά τη χρονιά και νομίζω θα είναι μία πολύ αξιόπιστη λύση για τον Βόλο και φέτος. Ο Χουτεσιώτης για μία ακόμα φορά προδόθηκε από την άμυνά του. Το ταλέντο του είναι δεδομένο όπως και οι ικανότητές του, απλά πρέπει να στηριχθεί και από την άμυνά του. Το ξεκίνημα του Χουτεσιώτη είναι επίσης πολύ καλό στη σεζόν και αυτό οφείλεται και στην εξαιρετική δουλειά που κάνει ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΣ, Σπύρος Χριστόπουλος, που βρίσκεται εκεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.


Ο πρωτοπόρος Άρης πήρε τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον Μπουσέ να μην απειλείται καθόλου, άρα δεν μπορεί να κριθεί. Απ' την άλλη ο Κότσαρης, ήταν αρκετά καλός και βοήθησε όσο μπορούσε. Στο γκολ ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο διότι είχε παρασυρθεί απ' τη φάση και είχε κλείσει πολύ προς τα δεξιά, αφήνοντας γωνία ώστε να σημαδέψει ο αντίπαλος. Εάν δεν έχει κάποιο τραυματισμό, θα πάει καλά.


Ο Σα ήταν σταθερός το Σάββατο το βράδυ στο Φάληρο, όμως αυτό που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν ο Γιαννιώτης, με τη νευρικότητα του, το στυλ του και τη διάθεσή του να αντιμετωπίζει όλες τις φάσεις με τον ίδιο τρόπο. Εκεί που έπρεπε να βάλει χέρια, έβαζε πόδια. Πρέπει να αναθεωρήσει κάπως τα πράγματα, το να πετάς τα πόδια δεξιά και αριστερά δεν είναι λύση. Γενικά ήταν πολύ νευρικός.


Βάτερμαν και Διούδης έκαναν πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Ηράκλειο στην αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό. Πραγματικά μεγάλη εμφάνιση και από τους δύο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Και οι δύο τερματοφύλακες είχαν πρόβλημα με την άμυνά τους, ειδικά ο ΟΦΗ είναι η δεύτερη φορά που την "πατάει" στα τελευταία λεπτά, άρα πρόκειται για θέμα προπονητή, καθώς δεν υπάρχει συγχρονισμός στην άμυνα και κάτι δεν πάει καλά. Οι δύο τερματοφύλακες βοήθησαν τα μέγιστα και μπράβο τους.


Μεγάλη εμφάνιση, όντας σε εξαιρετική βραδιά πραγματοποίησε ο Παπαδόπουλος στη νίκη του Αστέρα Τρίπολης μέσα στη Λάρισα. Βοήθησε πολύ την ομάδα του να πάρει τη νίκη και όπως έχουμε πει ξανά, αν δουλέψει όπως πρέπει, έχει πολύ μεγάλο ταβάνι. Μπράβο του. Ο Νάγκι δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά, μιας και ουσιαστικά εκτελέστηκε από τους αντίπαλους επιθετικούς.


Λένε ότι οι καλές ομάδες ξεκινάνε από τον καλό τερματοφύλακα. Ο καλός τερματοφύλακας ίσως είναι σε όλο το παιχνίδι πρωταγωνιστής, ίσως να μην χρειαστεί και καθόλου και να χρειαστεί σε μία φάση στο 90'. Σ' αυτή τη φάση η ΑΕΚ έδειξε ότι διαθέτει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα που σίγουρα θα ανέβει κι άλλο. Ο Τσιντώτας ήταν αυτός που κράτησε το αποτέλεσμα για την ομάδα του στο κυριακάτικο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Για το γκολ δεν έχει ευθύνη, όπως και ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος ήταν πολύ σταθερός για τον Δικέφαλο του Βορρά. Να επισημάνουμε ότι και οι δύο προπονητές τερματοφυλάκων, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης και Μάριο Γκαλίνοβιτς, κάνουν εξαιρετική δουλειά και δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο διαθέτουν φορμαρισμένους τερματοφύλακες. 


Μέτριο παιχνίδι χθες βράδυ στη Λαμία, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι είχαν λιγοστά σουτ με τα οποία απείλησαν την αντίπαλη εστία, όμως ο Κνετ ήταν σταθερός και απέκρουσε όποτε χρειάστηκε. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ο γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου έχει αδυνατίσει αρκετά σε σχέση με πέρσι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία του.