Κρίμα για το ποδόσφαιρο

 


Με αφορμή το γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννενα την προηγούμενη αγωνιστική, το οποίο ακυρώθηκε από το VAR ως offside, θέλω να σταθούμε σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Πιστεύω πως καλό είναι, ανεξαρτήτως ομάδας, είτε μιλάμε για τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό, είτε την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΛ, τον Αστέρα Τρίπολης, να μην ακυρώνονται γκολ από τόσο οριακές φάσεις. Το θεωρώ βλακεία να μην μετράει ένα γκολ, όπως αυτό του Ολυμπιακού, το οποίο αναφέρω καθαρά ως παράδειγμα, για το οποίο η ομάδα έχει μοχθήσει πάρα πολύ να το πετύχει και στο τέλος να ακυρώνεται ίσως και για μερικά χιλιοστά.


Δε μπορεί να ματώνουν οι παίκτες για ένα 90λεπτο, και στο τέλος να πετυχαίνουν ένα πανέμορφο γκολ το οποίο δεν μπορούν να χαρούν. Κανονικό γκολ για εμένα. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, το ξαναλέω, είναι συνολικά για το ποδόσφαιρο, για όλες τις ομάδες, τον Άρη, τον Απόλλωνα, τη Λαμία, όλους.

Ο κανονισμός είναι κανονισμός, όμως σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ πως θα ήταν υπέρ του ποδοσφαίρου, να γίνει πιο ελαστικός και αυτά τα γκολ να μετράνε.