Μία (ακόμα) σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά


Σε μία σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στην Μαρσέιγ στο "Γ. Καραϊσκάκης", χάρη στο γκολ του Χασάν στο 91’, με τους ερυθρόλευκους να δικαιώνονται για την επιμονή τους στον αγώνα μέχρι το τέλος. 

Ο Ολυμπιακός πλέον είναι ξεκάθαρο πως έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και είναι ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Στην έδρα του έχει κερδίσει κατά καιρούς πολλούς σπουδαίους αντιπάλους, όμως στη χθεσινή αναμέτρηση πήρε τη νίκη όντας και σαφώς ανώτερος από την αντίπαλη ομάδα, μία απ' τις καλύτερες ομάδες της Γαλλίας, την Μαρσέιγ. Αυτή την πρόοδο του κλαμπ φυσικά την πιστώνεται η διοίκηση και ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η νίκη εκτός των πρωταγωνιστών που είναι προφανείς, δηλαδή τον Πέδρο Μαρτίνς, τον Ματιέ Βαλμπουενά και τον σκόρερ, Αχμέντ Χασάν, έχει ως ήρωά της τον Ζοζέ Σα.


Ο πορτογάλος γκολκίπερ μπορεί να μην χρειάστηκε πολλές φορές μέσα στο παιχνίδι, αλλά τη μία φορά που έπρεπε να είναι εκεί, έκανε τη διαφορά. 

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σα απέκρουσε το τετ α τετ του Μπενεντέτο κρατώντας το μηδέν, δίνοντας την ευκαιρία έτσι στον Ολυμπιακό, να συνεχίσει να κυνηγάει τη νίκη στον αγώνα. 

Απέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο σπουδαίος γκολκίπερ είναι, κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει από τις πρώτες του εμφανίσεις, και έδειξε πόσο σημαντικό είναι για μία ομάδα κορυφαίου επιπέδου, να έχει τερματοφύλακα που προσφέρει τέτοια σιγουριά κάτω απ’ τα δοκάρια της.