Το ποδόσφαιρο, παιχνίδι ψυχολογίας και λαθών


Η Εθνική Ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει στο ΟΑΚΑ το Κόσοβο και έμεινε πίσω στο κυνήγι της πρώτης θέσης στον όμιλό της στο Nations League.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι τακτικής και λαθών και η Εθνική μας δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν για να πάρει τη νίκη.

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ χρησιμοποίησε κάτω απ' τα δοκάρια τον φορμαρισμένο Βλαχοδήμο, που έδειξε καλά στοιχεία και στον αγώνα με τη Μολδαβία και έτσι τον εμπιστεύτηκε ξανά ως βασικό, πράγμα πολύ σωστό, μιας και πρέπει να σταματήσουν οι συνεχείς αλλαγές στην εστία και να υπάρξει ένας ξεκάθαρος πρώτος γκολκίπερ. 

Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα τον δικαίωσε και με την εμφάνισή του, μιας και απέτρεψε το γκολ των Κοσοβάρων σε τετ α τετ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Όσον αφορά το χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα, όπως οι αντίπαλοι μελετούν τις εκτελέσεις πέναλτι των ποδοσφαιριστών και γενικά κάνουν scouting, έτσι πρέπει και η ομάδα μας να μελετά τα στοιχεία του αντίπαλου τερματοφύλακα. 

Ο γκολκίπερ του Κοσόβου ήταν ψηλός κάτι που θα έπρεπε να οδηγήσει σε μία τεχνική εκτέλεση σε κάποια γωνία και κυρίως χαμηλά, ώστε να έχει λιγότερες πιθανότητες να αποκρούσει το πέναλτι. 

Δεν αρκεί στην εκτέλεση η δύναμη στο σουτ, χρειάζεται και στόχευση στις πιθανές αδυναμίες του αντιπάλου. 

Ο Μπακασέτας, ως εκτελεστής των πέναλτι της Εθνικής θα πρέπει να μάθει να διαβάζει τους αντίπαλους γκολκίπερ και να προσαρμόζεται αναλόγως, όπως επίσης και να αλλάζει τρόπο εκτέλεσης όποτε χρειάζεται και να μην εκτελεί με τον ίδιο τρόπο, διαφορετικά θα τον διαβάσουν πιο εύκολα οι αντίπαλοι τερματοφύλακες.