Οι τερματοφύλακες των προημιτελικών

Image result for μουσλερα ουρουγουαη

Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν μάθουμε το ζευγάρι που θα αγωνιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και σήμερα θα κάνουμε ένα σχόλιο για τους τερματοφύλακες που έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά και αποκλείστηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Ξεκινώντας με τον Φερνάντο Μουσλέρα, της Ουρουγουάης, που σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό τουρνουά, ήταν σταθερός και σε συνδυασμό με την πολύ καλή αμυντική γραμμή που είχε μπροστά του, κράτησε την άμυνα της ομάδας του σε πολύ καλό επίπεδο. Όμως, στον προημιτελικό κόντρα στη Γαλλία, έκανε ένα τραγικό λάθος, στο μακρινό σουτ του Γκριεζμάν, το οποίο στοίχισε στην ομάδα του. 

Image result for αλισον μπεκερ   

Η Βραζιλία έμεινε εκτός ημιτελικών, μετά τον αποκλεισμό της από το Βέλγιο με 2-1, μετατρέποντας έτσι την διοργάνωση σε Ευρωπαϊκή υπόθεση. Ο βασικός τερματοφύλακας της "σελεσάο", ο Άλισον, είναι σε γενικές γραμμές ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, που έκανε και ένα καλό τουρνουά, χωρίς όμως να κάνει το κάτι παραπάνω και να κάνει τη διαφορά υπέρ της ομάδας του, ιδιαίτερα όταν αυτή τον χρειάστηκε.

Image result for ακινφεεφ

Για τον Ιγκόρ Ακινφέεφ μιλήσαμε ξανά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, ήταν αρκετά καλός στα περισσότερα παιχνίδια, ειδικά στα νοκ-άουτ, παρότι ξεκίνησε στα ματς των ομίλων με αρκετά λάθη. Στο παιχνίδι κόντρα στους Κροάτες έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, απέκρουσε και ένα πέναλτι στην καθοριστική διαδικασία, αλλά η ομάδα του έμεινε τελικά εκτός συνέχειας.

Image result for ολσεν ρομπιν

Πολύ καλή παρουσία στο Μουντιάλ είχε ο Σουηδός, Ρόμπιν Όλσεν, γνωστός μας από το πέρασμα του και από τον ΠΑΟΚ. Ο Όλσεν ήταν σταθερός και αποτελεσματικός, καμία σχέση με τον γκαφατζή τερματοφύλακα που γνωρίσαμε όσο αγωνίστηκε στον "δικέφαλο". Έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, και παρότι στον αγώνα κόντρα στους Άγγλους δέχθηκε δύο γκολ και η ομάδα του αποκλείστηκε, έκανε ότι μπορούσε, αποκρούοντας τις απειλές των αντιπάλων, μεταξύ των οποίων και μία εντυπωσιακή επέμβαση στο τετ α τετ με τον Στέρλινγκ. 

Ενδεχομένως ο Όλσεν να κρίθηκε λανθασμένα στην Ελλάδα ως αποτυχημένος, και απλά ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να πάρει από αυτόν το μέγιστο των δυνατοτήτων του, χρησιμοποιώντας τον και προπονώντας τον με λανθασμένο τρόπο. Το πιο πιθανό σενάριο πάντως είναι ότι η πραγματική εικόνα του Σουηδού τερματοφύλακα, είναι κάπου στη μέση.

Αξίζει να αναφερθούμε στην πολύ καλή παρουσία του Τζόρνταν Πίκφορντ στο ματς της Αγγλίας με τη Σουηδία. Ο Άγγλος τερματοφύλακας έκανε πολύ καλό αγώνα, αποκρούοντας όλους τους κινδύνους για την εστία του με εντυπωσιακό τρόπο. Περισσότερα για τον Πίκφορντ θα πούμε μετά το τέλος του τουρνουά.

Τέλος, θα κλείσουμε με ένα ρητό.

"Η ζωή του τερματοφύλακα είναι δύσκολη. Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός".

Βασίλης Αλεξούδης