Στην Ρόμα ο Όλσεν

Image result for robin olsen roma

Η Ρόμα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Άλισον κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Οι Ιταλοί εισέπραξαν περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ για την μεταγραφή του Βραζιλιάνου στην Λίβερπουλ, οπότε είχαν την άνεση να διαθέσουν ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια στην Κοπεγχάγη για την μεταγραφή του Όλσεν.

Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, έγινε ο ακριβότερος Σουηδός γκολκίπερ στην ιστορία, ενώ ο ΠΑΟΚ, θα καρπωθεί ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύριο από αυτή την μεταγραφή, καθώς διατηρούσε ποσοστό μεταπώλησης. 

Στην Ελλάδα ο Όλσεν έγινε αρκετές φορές περίγελος και θέμα συζήτησης για τα λάθη που έκανε όσο αγωνιζόταν στον "Δικέφαλο", όμως απέδειξε ότι δεν είναι κακός τερματοφύλακας, με την πορεία του στην Κοπεγχάγη και με την Εθνική Σουηδίας. 

Όπως είχαμε ξαναπεί, με αφορμή τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ, "ενδεχομένως ο Όλσεν να κρίθηκε λανθασμένα στην Ελλάδα ως αποτυχημένος, και απλά ο ΠΑΟΚ να μην κατάφερε να πάρει από αυτόν το μέγιστο των δυνατοτήτων του, χρησιμοποιώντας τον και προπονώντας τον με λανθασμένο τρόπο. Το πιο πιθανό σενάριο πάντως είναι ότι η πραγματική εικόνα του Σουηδού τερματοφύλακα, είναι κάπου στη μέση."