Μεγάλη αποτυχία των Πορτογάλων

Image result for rui patricio

Η Πορτογαλία αποχαιρέτησε πρόωρα το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, μένοντας έξω από την πολύ αποφασισμένη Ουρουγουάη. Αυτή τη φορά ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να την κουβαλήσει πιο μακριά.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2016 δεν παρουσίασαν καλή εικόνα στο τουρνουά, με τον Φερνάντο Σάντος να μην μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του σε μία νέα μεγάλη επιτυχία όπως ήλπιζαν οι συμπατριώτες του.

Εμείς θα σταθούμε στην αποκαρδιωτική εικόνα του βασικού τερματοφύλακα των Πορτογάλων, τον Ρουί Πατρίσιο. Ο πρώην, πλέον, γκολκίπερ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών. Η γενικότερη εικόνα του ως τερματοφύλακας δεν είναι και κάτι το εξαιρετικό, καθώς έχει αρκετές και συγκεκριμένες αδυναμίες. Βασικότερη εξ αυτών, η αδυναμία του να παίξει και με τα δύο του πόδια, καθώς χρησιμοποιεί μόνο το "καλό" του, αριστερό.

Image result for ελλαδα πορτογαλια

Τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει στην Ελλάδα αρκετοί Πορτογάλοι προπονητές στις ομάδες μας, και ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό που έχει πολύ καλές σχέσεις με την συγκεκριμένη αγορά, όμως δεν έχουν αποδείξει ότι υπερτερούν ποδοσφαιρικά των Ελλήνων συναδέλφων τους, κυρίως όσον αφορά στην εκγύμναση των γκολκίπερ. Η Ελλάδα παρότι θεωρείται μικρότερο μέγεθος από την Πορτογαλία στο ποδόσφαιρο, ιστορικά έχει καταγράψει πολύ μεγάλες νίκες, σε εθνικό επίπεδο, απέναντι στους Ίβηρες, με σπουδαιότερο επίτευγμα την κατάκτηση του Euro 2004 μέσα στην έδρα τους.

Δυστυχώς, παρότι σε ταλέντο και ικανότητες δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους Πορτογάλους, η έλλειψη οργάνωσης και σχεδίου, που μας χαρακτηρίζει ως χώρα, αλλά και ως ποδοσφαιρική σχολή, είναι αυτή που μας κρατάει πίσω.