Συγκινητικός ο Σμάιχελ, αλλά τελικός νικητής ο Σούμπασιτς (vid)

Image result for subasic schmeichel

Ο αγώνας μεταξύ Κροατίας και Δανίας ήταν συναρπαστικός, καθώς μετά από 120 λεπτά δεν υπήρξε νικητής και η πρόκριση κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί όπου οι τερματοφύλακες έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν. Πριν φτάσουμε εκεί, ο Κάσπερ Σμάιχελ είχε κρατήσει την ομάδα του όρθια, μπλοκάροντας το πέναλτι του Μόντριτς στο 116' και ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν χαθεί για την ομάδα του.

Εντυπωσιακές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν ο Δανός γκολκίπερ "νίκησε" τον Μόντριτς, και στην κερκίδα ο πατέρας του, θρύλος του παρελθόντος και επίσης τερματοφύλακας, Πίτερ Σμάιχελ, ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς. 

Image result for schmeichel

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην διαδικασία των πέναλτι, με τον Σμάιχελ να πιάνει τα πέναλτι των Μπάντελι και Πίβαριτς. Για κακή του τύχη όμως ο αντίπαλός του, ο Ντάνιελ Σούμπασιτς, έπιασε τρία πέναλτι στην διαδικασία και έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του στα προημιτελικά του Μουντιάλ.

Εξαιρετικές επεμβάσεις και από τους δύο τερματοφύλακες, που ήταν απόλυτοι πρωταγωνιστές, με τελικό νικητή τον Κροάτη Σούμπασιτς.