Έκανε το πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ, μπορούν την πρόκριση Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης

Image result for παοκ βασιλεια

Οι ελληνικές ομάδες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα την προσπάθεια τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στην σκιά της μεγάλης τραγωδίας που έπληξε την χώρα μας εξαιτίας των φονικών πυρκαγιών.

Ο ΠΑΟΚ, την Τρίτη, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση, κόντρα στην έμπειρη Βασιλεία στην Τούμπα, επικράτησε με 2-1 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο των προκριματικών. Ο "Δικέφαλος" είχε στα χέρια του το 2-0, που θα του έδινε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης, όμως στάθηκε άτυχος και σε μία φάση από το πουθενά, οι Ελβετοί πέτυχαν το εκτός έδρας γκολ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι σε καλή κατάσταση, και είναι αρκετά ικανή ώστε να πάρει την πρόκριση και εκτός έδρας.

Image result for ατρομητος ντιναμο μπρεστ

Ο Ατρόμητος, παρότι η εμφάνιση που πραγματοποίησε στην Λευκορωσία δεν ήταν καλή, κατάφερε να αλλάξει το σκηνικό και να έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί στην ρεβάνς του Περιστερίου.
Έχοντας βρεθεί για 12 χρόνια στην ομάδα του Ατρομήτου (Χαλκηδόνα), είμαι σε θέση να ξέρω πόσο μέταλλο διαθέτει η ομάδα και πόσο δυσκολοκατάβλητη είναι. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0, έδειξε αυτόν της τον χαρακτήρα, πέτυχε 3 γκολ στο τελευταίο 20λεπτο, και αν το παιχνίδι είχε 5 λεπτά ακόμα, ενδεχομένως να έφτανε και στην ισοφάριση. Στην έδρα του ο Ατρόμητος έχει πλέον, την τύχη στα χέρια του.

Image result for χιμπερνιαν αστερας τριπολη

Η τρίτη μας ομάδα, ο Αστέρας Τρίπολης, έχασε την ευκαιρία να φύγει αν όχι με τη νίκη, τουλάχιστον με την ισοπαλία από τη Σκωτία κόντρα στην Χιμπέρνιαν. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο και είχαν πάρει για τα καλά στα χέρια τους την πρόκριση, όμως στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ και πήραν την νίκη με 3-2. Και ο Αστέρας, όπως και οι άλλες δύο ομάδες μας, μπορεί στη ρεβάνς να πάρει σκορ πρόκρισης.

Είναι κρίμα που Ατρόμητος και Αστέρας σκόραραν συνολικά 5 γκολ εκτός έδρας αλλά δεν κατάφεραν να φέρουν βαθμούς στην Ελλάδα. Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες μας στις ρεβάνς τους, και μακάρι να πάρουν και οι τρεις την πρόκριση.