Οι διακριθέντες που έχουν πάει σπίτι τους

Image result for world cup goalkeepers

Για να είμαστε δίκαιοι, και μόνο που ένας παίκτης συμμετέχει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει ότι είναι καλός ποδοσφαιριστής. Από κει και πέρα είναι λογικό πως κάποιοι θα ξεχωρίσουν λιγότερο και άλλοι περισσότερο.

Η σημερινή ανάρτησή μας επικεντρώνεται στους τερματοφύλακες που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στο Μουντιάλ, αλλά η ομάδα τους έχει αποκλειστεί. Σε επόμενο μας κείμενο θα μιλήσουμε και για την τελική 8άδα της διοργάνωσης.

Ο Γκιγιέρμο Οτσόα έδειξε σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση ότι είναι ένας τερματοφύλακας με ταλέντο, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με την ομάδα του Μεξικό, η πορεία της οποίας σταμάτησε για ακόμα μία φορά στην φάση των 16, αφού αποκλείστηκε από την Βραζιλία.

Image result for schmeichel

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο Κάσπερ Σμάιχελ, και ιδιαίτερα στον αγώνα νοκ-άουτ με την Κροατία, από την οποία και αποκλείστηκαν οι Δανοί, παρά τα τρία πέναλτι που έπιασε ο γκολκίπερ της Λέστερ.

Image result for korea goalkeeper world cup 2018

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση, ο τερματοφύλακας της Ν. Κορέας, Τσο Χιουν Γου, αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία στους τρεις αγώνες που έδωσε η ομάδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Image result for keylor navas costa rica mundial

Την τετράδα θα κλείσει ο Κέιλορ Νάβας, που σε ένα ακόμα Μουντιάλ έδειξε την αξία του, κρατώντας σε πολλές περιπτώσεις την ομάδα του, εντελώς μόνος του, ειδικά στον αγώνα κόντρα στη Βραζιλία, όπου πραγματοποίησε σπουδαίες αποκρούσεις.

Καλό τουρνουά σε γενικές γραμμές πραγματοποίησε και ο Νταβίντ Οσπίνα με την ομάδα της Κολομβίας, χωρίς να κάνει κάτι το τρομερό, έχοντας όμως ορισμένες καλές στιγμές.

Ένα σκαλί πιο κάτω από τους τερματοφύλακες που ήδη αναφέραμε ήταν ο Ισλανδός Χάλντορσον και ο Αυστραλός Μάθιου Ράιαν. Τον γκολκίπερ της Ισλανδίας θα τον θυμόμαστε για την απόκρουση του πέναλτι του Μέσι, κόντρα στην Αργεντινή, όμως από εκεί και πέρα δεν παρουσίασε κάτι το εντυπωσιακό, όπως και ο Αυστραλός συνάδελφος του. Και οι δύο ήταν αρκετά σταθεροί, χωρίς να κάνουν όμως το κάτι παραπάνω.

Περίπου στην ίδια κλίμακα κινήθηκε και ο Βόιτσεκ Σέζνι, ο οποίος κυμάνθηκε στην γενικότερη μετριότητα που παρουσίασε η Πολωνία στο Μουντιάλ, ενώ είναι ένας τερματοφύλακας με περισσότερες δυνατότητες. Μαζί με τον γκολκίπερ της Γιουβέντους κατατάσσεται και ο Ελβετός, Γιάν Σόμερ, επίσης ένας πορτιέρο εγνωσμένης αξίας με πολυετή θητεία στα γερμανικά γήπεδα, αλλά και ο Σέρβος, Βλάντιμιρ Στόικοβιτς.

Τέλος, απλή αναφορά στα φύλλα αγώνα των ομάδων τους υπήρξαν οι τερματοφύλακες της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, του Μαρόκο, του Ιράν, του Περού, της Νιγηρίας, του Παναμά, της Τυνησίας και της Σενεγάλης, ενώ μακράν τις χειρότερες εμφανίσεις στη διοργάνωση έκανε ο Ιάπωνας, Καβασίμα, δείχνοντας σε πολλές στιγμές ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, με κακές πτώσεις, λάθος βηματισμούς και χωρίς αίσθηση του χώρου του. Έδειξε στοιχεία ενός ιδιαίτερα κακού τερματοφύλακα γραμμής.