Καλύτερος τερματοφύλακας του Μουντιάλ ο Κουρτουά

Image result for courtois

Το Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασε στο τέλος του, με την Γαλλία να αναδεικνύεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ενώ η διοργάνωση ήταν πιθανότατα η καλύτερη του 21ου αιώνα. Η πιο σπουδαία διοργάνωση του 20ου αιώνα, απ' όσα έχουμε παρακολουθήσει, ήταν το Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό, με νικήτρια την Βραζιλία του Πελέ.

Το "χρυσό γάντι" του τουρνουά κατέκτησε δικαιωματικά ο Βέλγος Τιμπό Κουρτουά. Πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό Μουντιάλ, βοηθώντας την ομάδα του να τερματίσει τρίτη, την υψηλότερη θέση στην ιστορία της. Ο Κουρτουά ήταν σταθερότατος, έκανε μεγάλες επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε, και ήταν ίσως ο μόνος γκολκίπερ που δεν υπέπεσε ούτε σε ένα σημαντικό λάθος.

Image result for λλορις

Δεύτερος καλύτερος τερματοφύλακας ήταν ο αρχηγός των Παγκόσμιων Πρωταθλητών, Ούγκο Γιορίς. Σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό τουρνουά, έδινε σιγουριά στους συμπαίκτες του και αυτό έκανε την Γαλλία να έχει μία άμυνα που δεχόταν γκολ με πολύ μεγάλη δυσκολία. Θα ήταν ο κορυφαίος του τουρνουά, αν δεν είχε κάνει το σοβαρότατο λάθος στον τελικό κόντρα στην Κροατία. Η προσπάθεια του να κάνει ντρίπλα, δεν είναι κατακριτέα, αλλά το σημείο που ζητάει την μπάλα από τον συμπαίκτη του, δηλαδή ακριβώς μπροστά από το τέρμα του, είναι το χειρότερο σημείο που μπορεί να υποδεχθεί την μπάλα ένας τερματοφύλακας, καθώς σε περίπτωση λάθους, το μοιραίο είναι αναπόφευκτο. 

Image result for πικφορντ

Τρίτη θέση στην κατάταξη μας παίρνει ο Τζόρνταν Πίκφορντ. Ο νεαρός Άγγλος, ήταν κομβικός για την πορεία των "τριών λιονταριών" στην διοργάνωση, δείχνοντας ότι άξια πήρε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Μετά από αρκετά χρόνια, οι Άγγλοι δεν έχουν παράπονο από τον τερματοφύλακα τους, ότι τους "κρέμασε", καθώς ο γκολκίπερ της Έβερτον, έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του.   

Image result for σουμπασιτς

Την τελική τετράδα θα κλείσει ο φιναλίστ της διοργάνωσης, Ντάνιελ Σούμπασιτς. Ο Κροάτης γκολκίπερ, απέδειξε σε αυτό το Μουντιάλ ότι είναι υψηλού επιπέδου τερματοφύλακας, και χωρίς αυτόν η Κροατία δεν θα είχε φτάσει τόσο ψηλά, ειδικά χωρίς τις αποκρούσεις του στις διαδικασίες των πέναλτι, κόντρα στην Δανία και την Ρωσία. Η εμφάνιση του στον τελικό, είναι αυτή που τον "ρίχνει" στην τέταρτη θέση, μιας και η ευθύνη του στο τρίτο και στο τέταρτο γκολ των Γάλλων είναι πολύ μεγάλη, αφού ουσιαστικά δέχεται τα γκολ εντελώς όρθιος.