Η λανθασμένη παραγωγική διαδικασία τερματοφυλάκων της Αργεντινής

Image result for argentina goalkeepers world cup 2018

Η ομάδα της Αργεντινής αποκλείστηκε από την Γαλλία στο πρώτο νοκ-άουτ παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και αν και οι εμφανίσεις της δεν ήταν συνολικά καλές, το πρόβλημα στη θέση του γκολκίπερ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Τα λάθη του Καμπαγέρο τα είχαμε αναλύσει και σε παλαιότερη ανάρτηση,  οδήγησαν τον κόουτς Σαμπάολι στην απόφαση να χρίσει βασικό τον Φράνκο Αρμάνι. Όπως και ο βασικός τερματοφύλακας, έτσι και ο Αρμάνι, δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο, με αποκορύφωμα το γκολ που δέχθηκε από τον Κιλιάν Εμπαπέ, με ένα σουτ που πέρασε κάτω από το σώμα του.

Η ποδοσφαιρική σχολή της Αργεντινής έδωσε παραπάνω βαρύτητα απ' ότι θα έπρεπε στην ανάδειξη τερματοφυλάκων που είναι ικανοί με την μπάλα στα πόδια, αμέλησαν όμως σε μεγάλο βαθμό την εκμάθηση των βασικών στοιχείων που απαιτεί η θέση του τερματοφύλακα, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αξιόλογοι πορτιέρο στην σύγχρονη γενιά των Αργεντινών. 

Δυστυχώς γι' αυτούς, δεν δικαιούνται να έχουν κανένα παράπονο από τους τερματοφύλακες τους, και πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στα βασικά, ώστε να επανέλθουν και στα καλά αποτελέσματα.