Μεγάλη η ευθύνη του τερματοφύλακα του Ατρόμητου (vid)

Image result for ατρομητοσ ντιναμο μπρεστ

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν χθες οι δύο ελληνικές ομάδες στις ρεβάνς των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους αποτελέσματα από τα πρώτα ματς και να πάρουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Ο Ατρόμητος, μετά τα τρία γκολ σε 20 λεπτά που πέτυχε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ντινάμο Μπρεστ, υπήρχε η αισιοδοξία ότι στο Περιστέρι θα κατάφερνε να πάρει σκορ πρόκρισης. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι είχε υπομονή στο παιχνίδι της, και κατάφερε να βρει το γκολ που ήθελε με το φοβερό σουτ του Μανούσου. Όλα έδειχναν ότι θα κατάφερνε να κρατήσει το πολύτιμο 1-0, αλλά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ένα γέμισμα στην περιοχή και μία κακή αντίδραση της άμυνας, έφερε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. 

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ο τερματοφύλακας Μίρκοβιτς φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στο 95. Κάνει μία τραγική έξοδο, δεν καταφέρνει να φτάσει στην μπάλα, και ο αντίπαλος σκοράρει ουσιαστικά σε κενό τέρμα. Εφόσον θέλεις να είσαι το Νο1 στην ομάδα σου, και ο βασικός γκολκίπερ, τέτοιες φάσεις πρέπει να τις καθαρίζεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ομάδα σου πρέπει να μπορεί να βασιστεί σε σένα και όχι να την "κρεμάς" έτσι.

Image result for αστερας τριπολης χιμπερνιαν

Ίδιο ήταν και το αποτέλεσμα του Αστέρα Τρίπολης, που αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την Χιμπέρνιαν και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Οι Αρκάδες έχασαν ουσιαστικά την μεγάλη ευκαιρία τους στην εκτός έδρας συνάντηση, όταν και είχαν πάρει προβάδισμα στο σκορ με 0-2, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το θετικό αποτέλεσμα και ηττήθηκαν με 3-2.