Οι τερματοφύλακες της 5ης αγωνιστικής

Image result for κριστινσον αελ

Η καθιερωμένη μας ανασκόπηση της αγωνιστικής ξεκινάει από τη Λάρισα και τον αγώνα ΑΕΛ - Παναιτωλικός. Οι "βυσσινί" έχουν βρει στο πρόσωπο του Κρίστινσον έναν πολύ καλό και σταθερό τερματοφύλακα, που αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Ένα γνωμικό του ποδοσφαίρου λέει πως, πρέπει να έχεις πίσω έναν να στα πιάνει και μπροστά έναν να στα βάζει. Ο Παναιτωλικός πίσω έχει τον Κυριακίδη, όμως δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα η άμυνα του, και μπροστά δεν έχει κάποιον να τα βάζει, και μοιραία ηττήθηκε. Η άμυνα πρέπει να βοηθήσει τον Κυριακίδη, που έχει αρχίσει καταπληκτικά το πρωτάθλημα. Στη φάση του γκολ φυσικά δε φέρει καμία ευθύνη.

Image result for παναθηναικος

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη, με τα πολλά νέα παιδιά, είναι η ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή. Έδειξε χαρακτήρα παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε μία φάση που κατά την προσωπική μου εκτίμηση υπάρχει επιθετικό φάουλ του Κριζμάν στον Διούδη, όπως και στην αντίστοιχη του Κουρμπέλη στον Βελλίδη, και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει τη νίκη.

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν καλοί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, όποτε τους χρειάστηκε η ομάδα τους ήταν εκεί, και δεν φταίνε στα γκολ που δέχθηκαν.

Στην Κρήτη, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι που δεν χρίζει κριτικής. Ο Μπάρκας ήταν για ακόμα μία φορά σταθερός και όποτε χρειάστηκε κράτησε το 0 για την ομάδα του.


Στη Ριζούπολη, ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα με 2-0 απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης. Ο Χουάντερσον, παρότι είναι ένας έμπειρος γκολκίπερ, για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, και φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ που δέχθηκε. Απ' την άλλη μεριά ο Κότνικ, είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και δίνει μεγάλη σιγουριά στα μετόπισθεν της ομάδας του.

Image result for πανο ριζουπολη

Μία πολύ όμορφη εικόνα δημιούργησαν οι φίλοι του Απόλλωνα με το πανό που σήκωσαν στον αγώνα κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αυτές οι κινήσεις προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού, μπράβο στους φίλους της ομάδας για την πρωτοβουλία.

Ο Λεβαδειακός ηττήθηκε εντός έδρας με 0-2 από τον Ατρόμητο, με τον Εμπασί να κινείται για μία ακόμα φορά σε ρηχά νερά. Ο Μέγιερι, παραμένει σταθερός και βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

Image result for αρης

Ο Άρης είναι φέτος πολύ καλός, παίζει ένα ποδόσφαιρο που χαίρεσαι να παρακολουθείς, είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, με αρχή, μέση και τέλος. Ο Κουέστα είναι όπως έχουμε ξαναπεί ένας πολύ καλός και έξυπνος τερματοφύλακας και γι' αυτό μου προξενεί εντύπωση πως έφυγε από την Ισπανία. Κοντά του θα βελτιωθεί πάρα πολύ ένα δικό μου παιδί, που ήταν μαζί μου στη θητεία μου στον Παναθηναϊκό, ο Αλέκος ο Αναγνωστόπουλος.

Απ' την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης, έχει καλύψει πολύ καλά τη θέση του τερματοφύλακα, με δύο πολύ καλούς γκολκίπερ, τον Παπαδόπουλος και τον Αθανασιάδη.

Λαμία και Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, με τον Σαράνοφ να βρίσκεται συνεχώς σε ανοδική πορεία, και χθες ήταν πάρα πολύ καλός. Για τον Ζίβκοβιτς τα έχουμε πει εκτεταμένα και άλλη φορά, είναι ένας τερματοφύλακας με πολύ καλές προδιαγραφές που μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα.

Image result for οσφπ παοκ


Αφήσαμε για το τέλος το ντέρμπι που έγινε στο Φάληρο μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, στο οποίο θα σταθούμε λίγο παραπάνω.

Αρχικά αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του, αλλά και συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, όπως και στον κόσμο του που τον στήριξε με πολύ ωραίο τρόπο. Αυτή είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου και γι' αυτό συναρπάζει και συγκλονίζει τις μάζες, ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Είναι ένα παιχνίδι ψυχολογίας και λαθών και πάντα απρόβλεπτο. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα και ο ΠΑΟΚ έδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι, καθώς χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφερε να επικρατήσει, και αυτό είναι δείγμα πολύ μεγάλης ομάδας.

Image result for οσφπ παοκ γιαννιωτης

Ο Γιαννιώτης είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας, όπως έχω πει ξανά πολλές φορές. Δεν θα πω εγώ τι έπρεπε να κάνει. Ήταν μία άτυχη στιγμή, ένα τυχαίο γεγονός. Πιστεύω ότι ο Ανδρέας, το είδε και κατάλαβε το λάθος του και ξέρει πλέον τι πρέπει να κάνει, αφού από τα λάθη μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. Είναι ένας γκολκίπερ με πολύ μεγάλο μέλλον και ταβάνι και ένα εξαιρετικό παιδί, που πρέπει οπωσδήποτε να προσεχθεί σαν κόρη οφθαλμού. Επιπλέον, μία ομάδα κερδίζει και χάνει όλη μαζί. Ο Ολυμπιακός είναι οικογένεια, ένας μεγάλος οργανισμός, με ισχυρή διοίκηση και θα πρέπει οπωσδήποτε ο Γιαννιώτης να προσεχθεί.

Image result for οσφπ παοκ

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, όταν είναι συγκεντρωμένος, κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει να την κάνει. Είναι όπως έχω ξαναπεί ένας τερματοφύλακας με απίστευτα σωματομετρικά χαρακτηριστικά και ένας γκολκίπερ αντίδρασης. Θα πρέπει να καταλάβει όμως ότι όταν χρησιμοποιεί και το μυαλό του, δεν θα χρειάζεται να πιέζει τόσο πολύ το σώμα του και θα γίνει πολύ πιο εύκολη η δουλειά του. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλός και ακρογωνιαίος λίθος για τον ΠΑΟΚ ώστε να φτάσει στη μεγάλη νίκη.