Η αποτίμηση της ευρωπαϊκής εβδομάδας

Image result for πασχαλακης

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο από τη Μπενφίκα την περασμένη Τρίτη, έχοντας παρόλα αυτά αρκετά καλή εικόνα στο παιχνίδι. Ο Βασίλης Μπάρκας δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ όμως το μερίδιο ευθύνης του για την ήττα της Ένωσης είναι ισάξια με του Βίκτωρα Κλωναρίδη που είχε την ευκαιρία στο τετ α τετ που βρέθηκε να πασάρει στον Γιακουμάκη ώστε να πετύχει ένα εύκολο γκολ, όμως προτίμησε λανθασμένα να τελειώσει τη φάση μόνος του, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει το τελείωμα του.

Το τρίτο γκολ της Μπενφίκα είναι πολύ δύσκολο για να αντιδράσει ο Μπάρκας, καθώς η μπάλα περνάει από το μάτι της βελόνας, όμως οι απαιτήσεις μας για τον γκολκίπερ του Δικεφάλου είναι μεγάλες και θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Η ΑΕΚ θα συνεχίσει την προσπάθεια της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς να έχει τίποτα να χάσει.

Στη Λευκορωσία ο ΠΑΟΚ πήρε μία μεγάλη νίκη με 4-1, απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ πιο δύσκολο απ' ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση και έπιασε από το λαιμό τους αντιπάλους του, και χάρη στην ποιότητα που έχει ως ομάδα, πήρε μία σπουδαία νίκη.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους επιθετικούς της ΜΠΑΤΕ, παρόλα αυτά στο γκολ που δέχθηκε θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο καθώς είχε το χρόνο και τον χώρο για να αντιδράσει. Η εβδομάδα αυτή για τον Πασχαλάκη συνοδεύτηκε από την κλήση του στην Εθνική ομάδα, πράγμα που αξίζει 100% ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα γι' αυτόν και του εύχομαι καλή επιτυχία.

Image result for σα ολυμπιακος

Στον Ολυμπιακό, φανέλα βασικού στον αγώνα με τη Μίλαν πήρε από τον Πέδρο Μαρτίνς ο Ζοσέ Σα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλοί για το μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού όμως από το 70ο λεπτό και ύστερα κατέρρευσαν αδικαιολόγητα.

Ο Πορτογάλος γκολκίπερ περιμέναμε να είναι καλύτερος και να κάνει τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, όμως δεν το κατάφερε. Στο τρίτο γκολ που δέχεται θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα, πέφτοντας να μαζέψει τη μπάλα. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολύ σοβαρές δικαιολογίες για την εμφάνιση του, καθώς δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό αφού δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, όπως επίσης τα αμυντικά κενά που έδειξαν οι Πειραιώτες τον εξέθεσαν αρκετά.

Image result for βλαχοδημος

Τέλος θα ήθελα να σταθώ στην περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Οφείλω να ομολογήσω πως όταν πρωτοείδα τον Βλαχοδήμο η εικόνα που σχημάτισα γι' αυτόν δεν ήταν και η καλύτερη για τα προσόντα του. Όμως με όλα όσα έχω δει πλέον από αυτόν, το πόσο πολύ έχει δουλέψει και πόσο έχει βελτιωθεί, με αναγκάζει να αλλάξω τη γνώμη μου. Είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί απολύτως δίκαια είναι ο βασικός τερματοφύλακας μίας πολύ μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας όπως η Μπενφίκα.

Οι Πορτογάλοι είναι ανώτεροι από εμάς σε θέματα οργάνωσης και αποτελεσμάτων γενικότερα, όμως όσον αφορά τους τερματοφύλακες, παραδοσιακά δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα σπουδαίο σε σύγκριση με του Έλληνες γκολκίπερ. Τα πολλά καλά λόγια που ακούγονται γι' αυτούς και για τη "σχολή" τους σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται, όντας αρκετά πίσω μας στη θέση του τερματοφύλακα.