Η τρομερή απόκρουση του Ντε Χέα και το λάθος του Ντοναρούμα (vids)


Ο Νταβίντ Ντε Χέα έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία χρόνια ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο.

Η ομάδα του ηττήθηκε από την Γιουβέντους μέσα στο Ολντ Τράφορντ, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ έδειξε για άλλη μία φορά την μεγάλη κλάση του, με την τρομερή απόκρουσή του στο σουτ του Ρονάλντο, το οποίο εξουδετέρωσε εντυπωσιακά.



Ο Ντε Χέα πήγε στο Μάντσεστερ το 2011, σε ηλικία μόλις 21 ετών, ως προσωπική επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Πολλοί είχαν κατηγορήσει τότε τον προπονητή των "κόκκινων διαβόλων" για την επιλογή του να δώσει τη φανέλα βασικού στον νεαρό Ισπανό πορτιέρο, καθώς η αστάθεια του είχε στοιχίσει αρκετές φορές στη Γιουνάιτεντ.

Όπως έχουμε ξαναπεί όμως, όταν αποφασίζεις να δώσεις την ευκαιρία σε κάποιο νεαρό τερματοφύλακα, όσο καλός και να είναι αυτός, είναι δεδομένο πως "θα ματώσεις" αγωνιστικά. Αυτό όμως δεν αποτρέπει συλλόγους μεγάλου βεληνεκούς όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και η Μίλαν, να "ρισκάρουν" και να δώσουν την ευκαιρία σε ταλαντούχους αλλά άπειρους τερματοφύλακες, όπως τότε ο Ντε Χέα, ή όπως τώρα για παράδειγμα ο Ντοναρούμα.

Image result for donnarumma

Ο 19χρονος Ιταλός τερματοφύλακας, αγωνίζεται βασικός στη Μίλαν τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 16 ετών. Παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο που διαθέτει, το νεαρό της ηλικίας του τον οδηγεί σε λάθη που θα χαρακτηρίζονται "εύκολα" και πονάνε την ομάδα του, όπως αυτό που έκανε στο Κυριακάτικο ντέρμπι του Μιλάνου κόντρα στην Ίντερ.



Ο Ντοναρούμα έκανε μία άστοχη έξοδο, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Ικάρντι και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Η υπομονή είναι απαραίτητη όταν μία ομάδα αποφασίζει να επενδύσει σε έναν νεαρό τερματοφύλακα, αλλά αρκετές φορές αξίζει τον κόπο, καθώς οι καρποί που προκύπτουν από την αναμονή αυτή, είναι πιο γλυκοί.