Οι τερματοφύλακες της 8ης αγωνιστικής (vid)

Image result for στρεζος οφη


Ξεκινάμε την ανασκόπηση μας για την 8η αγωνιστική της Super League με τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΟΦΗ, ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Όποτε χρειάστηκε, και οι δύο τερματοφύλακες ήταν εκεί, και κυρίως ο Στρέζος, που ήταν πολύ καλός και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κρίστινσσον απ' την άλλη δεν είχε ιδιαίτερη πίεση.

Image result for σαρανοφ

Στη Λαμία, η τοπική ομάδα επικράτησε 3-2 του Λεβαδειακού, με τους δύο τερματοφύλακες να κάνουν πολλά λάθη, παίζοντας έτσι σημαντικό ρόλο στο ότι το τελικό σκορ είχε τέτοιες διαστάσεις. Ιδιαίτερα για τον Σαράνοφ, ο οποίος στο δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων σχεδόν έβαλε τη μπάλα μόνος του μέσα στο τέρμα. Ο Εμπασί για ακόμα μία φορά κινήθηκε σε ρηχά νερά χωρίς να δείξει κάτι ιδιαίτερο.

Image result for πανιωνιος ατρομητος

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Σε κανένα από τα τέσσερα γκολ που μπήκαν σε αυτό το ματς δεν φταίνε οι τερματοφύλακες, καθώς πρόκειται για εκτελέσεις που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Ούτε ο Μέγιερι, ούτε ο Κότνικ φέρουν ευθύνη για κάποιο απ' τα γκολ. Και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλές και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

Image result for κυριακιδησ παναιτωλικοσ


Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης πήραν από ένα βαθμό στην αναμέτρηση του Αγρινίου, μετά το τελικό 1-1. Ο Κυριακίδης ήταν για ακόμα μία φορά καταπληκτικός, ενώ φυσικά δεν φταίει για το γκολ που δέχθηκε εξ επαφής από τον Καλτσά. Απ' την άλλη ο Αθανασιάδης, πρέπει να αντιδράσει καλύτερα, διότι ναι μεν το σουτ που δέχεται έχει κοντράρει στο τοίχος του και άλλαξε πορεία, όμως η απόσταση είναι πολύ μακρινή και ίσως να μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Ελέγχεται επίσης για την θέση που είχε πάρει κάτω από την εστία.

Image result for κουεστα

Στο Ολυμπιακό Στάδιο η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική, σκορπίζοντας τον Άρη με 4-0. Ο Μπάρκας ήταν θεατής σε όλο το ματς, με την Ένωση να είναι πολύ καλή και παραγωγική επιθετικά, εκτελώντας τον Κουέστα. Ο Ισπανός δεν έχει ευθύνη σε κανένα από τα τέσσερα γκολ, αλλά όταν ένας τερματοφύλακας δέχεται τέσσερα τέρματα, όπως και να το κάνουμε είναι βαρύ, και ένα γκολ ίσως να έπρεπε να το πιάσει. Είναι διαφορετικό για παράδειγμα το 2-0 από το 4-0. Παρόλα αυτά ο Κουέστα είναι ένας πολύ καλός γκολκίπερ και δεν φταίει σε κανένα από τα γκολ.

Image result for ζιβκοβιτσ ξανθη

Η Ξάνθη επιβλήθηκε με 2-1 εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα, σε μία αναμέτρηση όπου και οι δύο τερματοφύλακες ήταν πολύ καλοί. Ο Βελλίδης ίσως στο δεύτερο γκολ να μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, ενώ ο Ζίβκοβιτς είναι ένας καταπληκτικός τερματοφύλακας, όπως έχουμε ξαναπεί άλλωστε. Και οι δυο τους πραγματοποίησαν σπουδαίες επεμβάσεις, για τις οποίες θα μιλούσαν όλοι σήμερα, αν αγωνίζονταν σε ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική. Μπορείτε να τις δείτε στο παρακάτω βίντεο, πραγματικά απίστευτες αποκρούσεις.



Ο Ολυμπιακός πήρε μία αγχωτική νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης επί του Απόλλων Σμύρνης, με τον Σα να είναι θεατής της αναμέτρησης, ενώ ο Χουάντερσον παρά την πίεση που δέχθηκε, ήταν αρκετά σταθερός.

Image result for διουδης

Τέλος, στο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 2-0 επί του Παναθηναϊκού, ο οποίος ηττήθηκε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Πασχαλάκης είχε εύκολο έργο καθώς δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ πολύ καλός ήταν ο Διούδης, σώζοντας την ομάδα του σε αρκετές περιπτώσεις, με μοναδικό ίσως μείον ορισμένες επαφές του με τη μπάλα, ιδιαίτερα στις επαναφορές. Παρόλα αυτά ήταν πολύ καλός κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, σε αντίθεση με αυτό που λέγαμε πιο πάνω για τον Κουέστα.

ΥΓ: Πολλοί αθλητές είναι θρησκευόμενοι και προσεύχονται στον Θεό όταν αγωνίζονται, όμως δεν είναι απαραίτητο μέσα στον αγωνιστικό χώρο να προβαίνουν σε υπερβολικές κινήσεις όταν επικαλούνται τα θεία. Ο Χριστός και η Παναγία δεν παίζουν μπάλα, και το μόνο στο οποίο μπορεί να προσεύχεται ένας αθλητής είναι να μπει και να βγει γερός από το γήπεδο, μόνο αυτό πρέπει να τον ενδιαφέρει. Και ο νοών νοείτω.