Οι τερματοφύλακες της 6ης αγωνιστικής

Image result for κοτνικ

Ξεκίνημα από τη Νέα Σμύρνη και τη νίκη του Πανιωνίου επί του Άρη με 1-0. Έχουμε αναφερθεί ξανά στον Κότνικ και έχουμε πει ότι πρέπει να είναι ο βασικός γκολκίπερ του κυανέρυθρων καθώς αποτελεί εγγύηση για την ομάδα του. Κοντά του θα μάθει και θα καθιερωθεί ο γεννηθείς το 99, Δημήτρης Νίκας, ένας νεαρός τερματοφύλακας με ύψος 1.93, που έγινε φέτος επαγγελματίας, τον οποίο είχα πάρει όταν ήμουν στον Ολυμπιακό. Για τον Νίκα θα επανέλθουμε κάποια άλλη στιγμή εκτενέστερα.

Όσον αφορά τον Κουέστα, στο γκολ που δέχεται θεωρώ πως φέρει ευθύνη, καθώς η κεφαλιά είναι από μακρινή απόσταση και μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Αυτά όμως συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός τερματοφύλακας, άλλωστε έχουμε ξαναπεί ότι η αξία του Κουέστα είναι δεδομένη.

Στο Αγρίνιο, ο Παναιτωλικός επιβλήθηκε με 2-1 του Λεβαδειακού, με τον Εμπασί να δέχεται ένα πολύ περίεργο γκολ, στο οποίο φυσικά δεν έφταιγε, ενώ στο δεύτερο γκολ δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.

Ο Κυριακίδης είχε και καλές και κακές στιγμές σε αυτό τον αγώνα, στο γκολ μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα γιατί το σουτ ήταν στη γωνία του, όμως δεν γίνεται να τα πιάνει και όλα. Τονίζουμε ξανά πως πρέπει να βοηθηθεί περισσότερο από την άμυνα του, από την οποία εκτίθεται αρκετά.

Image result for διουδης

Στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο σερί του, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή και τον τερματοφύλακα του. Ο Διούδης ήταν πάρα πολύ καλός αποκρούοντας πολλές απειλές για την εστία του. Είναι η καλή μοίρα του Παναθηναϊκού να βγάζει πάντα καλούς τερματοφύλακες και επειδή έχω δουλέψει για τέσσερα χρόνια στην ομάδα, δεν υπάρχει περίπτωση το τριφύλλι να μην παράγει καλούς γκολκίπερ. Το κενό του Βλαχοδήμου δεν φαίνεται καθόλου με την παρουσία του Διούδη στην ομάδα. Στο γκολ που δέχεται ίσως να μην ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιδράσει, αλλά το σουτ ήταν πάρα πολύ δυνατό και θεωρώ πως δεν είχε και καλή ορατότητα, οπότε έκανε ότι καλύτερο μπορούσε.

Για του γηπεδούχους, είχαμε αλλαγή βασικού τερματοφύλακα, με τον Αθανασιάδη να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια αντί του Παπαδόπουλου. Έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση, και φυσικά δεν φταίει στο γκολ που δέχεται από τα 11 βήματα.

Λαμία και ΟΦΗ πήραν από έναν βαθμό μετά το 1-1 στην έδρα της πρώτης. Στο γκολ που δέχεται ο Σαράνοφ ξεγελάστηκε και δεν μπόρεσε να αντιδράσει καλύτερα. Σε γενικές γραμμές και οι δύο τερματοφύλακες δεν είχαν πολύ δουλειά στο ματς, αφού οι δύο ομάδες δεν απείλησαν. Δείχνουν πάντως και οι δύο τερματοφύλακες ότι δεν είναι έτοιμοι να σταθούν στη Super League, παρότι ο Σαράνοφ είναι ανεβασμένος σε σχέση με την έναρξη της σεζόν. Ο ΟΦΗ πελαγοδρομεί και αυτό φαίνεται από τις συνεχείς αλλαγές που κάνει στη θέση νο1. 

Image result for χουαντερσον

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πήρε μία εύκολη νίκη επί του Απόλλων Σμύρνης με 2-0, με τον Πασχαλάκη να μην έχει δουλειά στο συγκεκριμένο ματς. Απ' την άλλη ο Χουάντερσον δέχθηκε δύο γκολ στα οποία φέρει ευθύνη και δεν βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα του.

Ο Ατρόμητος νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 με τον Μέγιερι να είναι για ακόμα μία φορά πολύ σταθερός, χωρίς βέβαια να έχει μεγάλη πίεση. Η ομάδα του Περιστερίου έχει δημιουργήσει μία καλή αμυντική λειτουργία συνολικά.
Ο Μάρκος Βελλίδης ήταν επίσης πολύ καλός, χωρίς να φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχθηκε. Έτσι όπως πήγε η μπάλα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει τη φάση. Συνολικά και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές.

Image result for ισλανδοσ αελ

Στην Ξάνθη, σε ένα επεισοδιακό ματς, η τοπική ομάδα πήρε τη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΛ. Ο Ζίβκοβιτς είχε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του, χωρίς να απειληθεί καθόλου. Ο Κρίστινσον ήταν πολύ καλός κρατώντας την ομάδα του όσο μπορούσε. Είχαμε πει ότι η ΑΕΛ έχει βρει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα στο πρόσωπο του Ισλανδού και αυτός με τις εμφανίσεις του μας το επιβεβαίωσε και η καλή παρουσία του επισφραγίστηκε με την κλήση του στην εθνική Ισλανδίας.


Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο οι διαιτητές να μην αφήνουν τις ομάδες να βγάλουν τη δυναμική τους στο γήπεδο, και αυτό δεν το λέμε μόνο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά για όλα τα παιχνίδια. Αυτό που είδαμε χθες στην Ξάνθη, κάθε άλλο παρά διαιτησία ήταν, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον ιδρώτα και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Αυτό που συνέβη στην ΑΕΛ ήταν πολύ άδικο.

Image result for μπαρκας

Για το τέλος αφήσαμε τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, το οποίο ήταν ένα κλασικό ντέρμπι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι όταν μπαίνει ένα γκολ δεν φταίει πάντα ο τερματοφύλακας. Έγκειται φυσικά και στην τεχνική και τη δεξιοτεχνία του σκόρερ και στην προκειμένη περίπτωση του Φορτούνη. Το γκολ δεν το δέχεται ο Μπάρκας, το πετυχαίνει ο Φορτούνης, ήταν ένα εκπληκτικό γκολ. Παίζει ρόλο και αυτός που κάνει το σουτ, το οποίο ήταν καταπληκτικό, με δεξί εσωτερικό φάλτσο και ο Μπάρκας δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Επειδή έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη για τον Μπάρκα, αυτό δε σημαίνει ότι θα αποκρούει τα πάντα. Είναι ένας τερματοφύλακας ευρωπαϊκής εμβέλειας και μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για την ΑΕΚ και το τελευταίο διάστημα έχει τύχει να δεχθεί ορισμένα ιδιαίτερα δύσκολα γκολ μαζεμένα, όπως και στον αγώνα με τη Μπενφίκα. Έχει συνεισφέρει αρκετά στο ματς με άλλες αποκρούσεις και κατά τη γνώμη μου δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο γκολ. Αυτό πρέπει να το καταλάβει όλος ο κόσμος, απ' τους οπαδούς μέχρι τους παράγοντες.

Image result for γιαννιωτησ ολυμπιακοσ

Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία φορά ήταν άτυχος, καθώς θα μπορούσε να έχει πάρει το ματς. Όση ευθύνη αν έχει ο Γιαννιώτης άλλη τόση έχει και ο Φετφατζίδης που δεν έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Κατά τη γνώμη μου, η φάση του γκολ της ΑΕΚ είναι μία ιδιαίτερη φάση με τον Ανδρέα, αφού ή το πιάνεις και γίνεσαι ήρωας, ή το δέχεσαι και όλοι αναρωτιούνται αν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο. Επειδή είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, επειδή είναι στο τέλος του αγώνα, όλοι λένε αν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Ανεξάρτητα απ' αυτό ο Ανδρέας θα πάει πολύ ψηλά, έχει μεγάλο ταβάνι και αυτό θα φανεί στην πορεία, χρειάζεται όμως υπομονή. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι όταν βάζεις έναν νέο τερματοφύλακα, θα ματώσεις, είτε επιδερμικά είτε βαθιά, θα ματώσεις, γι' αυτό και θέλει υπομονή. Είναι άλλη η φανέλα του Ατρομήτου και του Πανιωνίου και άλλη του Ολυμπιακού, που έχει ειδικό βάρος, και αυτό έχει φανεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις παικτών.