Οι τερματοφύλακες της 7ης αγωνιστικής

Image result for διουδης

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και συνέχισε την πολύ καλή πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι "πράσινοι" πήραν μία δίκαιη νίκη κάνοντας μία πολύ καλή εμφάνιση, με το νέο αίμα να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Όσον αφορά τον Διούδη, ήταν σταθερός για ακόμα μία φορά κάτω απ' τα δοκάρια του, ενώ ο Κότνικ, παρά την αστάθεια που έδειξε, διόρθωσε κάποιες δικές του κακές στιγμές. Στο γκολ που δέχθηκε δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο, αφού η μπάλα από το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη, κόντραρε σε σώμα αμυνόμενου. Είχε και ορισμένες καλές επεμβάσεις και συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία.

Image result for κυριακιδης


Στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 0-2 από τον Παναιτωλικό, σε έναν αγώνα που ο Κυριακίδης ήταν πολύ καλός και είχε την απαραίτητη βοήθεια από την άμυνα του, όσο και από την επιθετική γραμμή της ομάδας του Τραϊανού Δέλλα, που σκόραρε δύο φορές. Ο Βελλίδης εκτέθηκε αρκετά από την άμυνα του και δεν φέρει ευθύνη για τα τέρματα που δέχθηκε.

Image result for μπαρκας

Στη Ριζούπολη η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 0-2 του Απόλλωνα σε μία εύκολη νίκη για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Βασίλης Μπάρκας δείχνει να είναι ένας τερματοφύλακας που είναι έτοιμος να ανταποκριθεί σε μεγάλες προκλήσεις και αυτό που τον χαρακτήρισε στο παιχνίδι του αυτή την αγωνιστική είναι η ψυχραιμία. Ο Χουάντερσον από την άλλη προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τον πρώτο της βαθμό.

Image result for σαρανοφ λαμια

Στη Λάρισα, η ΑΕΛ ουσιαστικά αυτοκτόνησε και ηττήθηκε εντός έδρας από τη Λαμία. Ενώ πήρε το προβάδισμα στο σκορ σε μία φάση που ο Σαράνοφ φέρει ευθύνη, καθώς το σουτ που έγινε ήταν εκτός περιοχής και διαγώνια. Οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν και πήραν τη νίκη παίζοντας σωστό ποδόσφαιρο. Ο Κρίστινσον είχε ορισμένες καλές στιγμές, όμως εκτέθηκε από την άμυνα του, η οποία είχε κακή λειτουργία συνολικά.

Η Ξάνθη επικράτησε εκτός έδρας του Λεβαδειακού, με τον Ζίβκοβιτς να είναι για ακόμα μία φορά πολύ σταθερός, την ίδια ώρα που ο Εμπασί ήταν εκ νέου ανήμπορος να βοηθήσει την ομάδα του.

Image result for πασχαλακης

Είχα πει πρόσφατα πως μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως ο Κουέστα βρέθηκε από την Ισπανία στην Ελλάδα, καθώς είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας. Η διπλή απόκρουση που έκανε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσε να παρομοιαστεί με τη διπλή επέμβαση του Τερ Στέγκεν στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλλη.

Όσον αφορά τον Πασχαλάκη, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ομάδας του και στην κρίσιμη στιγμή βοήθησε με την επέμβαση του στο πέναλτι, κράτησε την ομάδα του όρθια, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάρει στη συνέχεια τους τρεις βαθμούς. Βέβαια στο πέναλτι χρειάστηκε και την τύχη, αφού η εκτέλεση του Γιουνές ήταν πολύ κακή και η μπάλα πήγε στο πόδι του Πασχαλάκη, όμως η τύχει πηγαίνει με τους ικανούς και αν μη τι άλλο ο Πασχαλάκης δείχνει ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ ικανός τερματοφύλακας.

Image result for στρεντζος

Ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ κακή εμφάνιση στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ, πράγμα που δεν δικαιολογείται, με την αξία ολόκληρης της ομάδας της Κρήτης να είναι όσο ένας παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτό που έγινε με τις μπάλες να πέφτουν στο γήπεδο, για να γίνει καθυστέρηση, είναι κάτι που φέρνει το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και είμαι σίγουρος πως δεν εκφράζει τη νέα διοίκηση του ΟΦΗ και θα θελήσει να το διορθώσει. Είναι άδικο προς αυτούς που αγωνίζονται καθώς δεν ξέρεις ποτέ τι κατάληξη θα έχει μία επίθεση της ομάδα που προσπαθεί να σκοράρει, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί.

Ο Γιαννιώτης δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω στο γκολ που δέχθηκε, με την ευθύνη της άμυνας του Ολυμπιακού να είναι μεγάλη. Κατά τα άλλα όπου χρειάστηκε, επενέβη σωστά.

Ο Στρέντζος έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και βοήθησε πάρα πολύ ώστε να πάρει ο ΟΦΗ αυτή τη νίκη. Για όσους δεν ξέρουν τη διαδρομή του, μέχρι το 2013 ήταν στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια πήγε στον Ολυμπιακό, είναι γεννημένος το 1995 και μπορεί με ανάλογη προσπάθεια να φτάσει σε πιο ψηλό επίπεδο, άλλωστε είχαμε γράψει και παλαιότερα ότι με τη δουλειά μπορεί να ανέβει επίπεδο.

Image result for μεγιερι ατρομητοσ

Σε ένα τρομερό παιχνίδι στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος επιβλήθηκε με 3-2 του Αστέρα Τρίπολης. Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Αθανασιάδης ήταν κάπως κουτό πηγαίνοντας με φόρα πάνω στον Κουλούρη. Κατά τ' άλλα ο τερματοφύλακας του Αστέρα είχε και καλές και κακές στιγμές, με κορυφαία ίσως την επέμβαση στο σουτ του Βασιλακάκη, αν και δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να προβληματίσει πολύ, ήταν απ' τα σουτ που πρέπει να βγάλει ένας γκολκίπερ.

Ο Μέγιερι έκανε μία σούπερ εμφάνιση, σώζοντας την ομάδα του σε τρεις περιπτώσεις τετ α τετ και την βοήθησε να πάρει τη νίκη που την διατήρησε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με τέτοιες εμφανίσεις ο Ούγγρος δεν αποκλείεται να κινήσει το ενδιαφέρον των μεγάλων ομάδων άμεσα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ατρόμητος δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά μιλάμε για το ένα παραπάνω σκαλί που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.